ŠTITILI KRIMOSE I ODAVALI PODATKE: Uhapšena dva funkcionera iz jagodinske policije!
Foto: Shutterstock

UNUTRAŠNJA KONTROLA

ŠTITILI KRIMOSE I ODAVALI PODATKE: Uhapšena dva funkcionera iz jagodinske policije!

Crna Hronika -

Rukovodioci u odeljenju kriminalističke policije u Jagodini se terete da tokom septembra prošle godine nisu preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi rasvetlili jedno krivično delo, iako su o tome ko je izvršilac imali direktna saznanja

Načelnika odeljenja kriminalističke policije u PU Jagodina Bojana Lj. (49), kao i njegovog kolegu Nemanju N. (32), inače šefa odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, uhapsile su kolege iz sektora unutrašnje kontrole zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Kako se navodi u saopštenju MUP, rukovodioci u odeljenju kriminalističke policije u Jagodini se terete da tokom septembra prošle godine nisu preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi rasvetlili jedno krivično delo, iako su o tome ko je izvršilac imali direktna saznanja.

- Osim toga, Bojan Lj. se sumnjiči i da je neovlašćenoj osobi davao podatke o licima koja je proveravao u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova i zauzvrat je zahtevao i primio 1.000 evra - navodi se u saopštenju MUP.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Bojan Lj. je štampao podatke o građanima i predavao ih na papiru, u više navrata, jednom Jagodincu.

- Za svaku proveru od njega je uzimao novac i taj iznos dostigao je sumu od 1.000 evra - kaže izvor Kurira.

Funkcionerima jagodinske policije kolege su odredile zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo, koje će posle saslušanja odlučiti da li će predložiti da im bude određen pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs / Ž. I. / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track