POTRESNA ISPOVEST MAJKE BEBE UKRADENE U PANČEVU: Mislila sam da je neko ubio moju devojčicu!
Ponovo zajedno... Jasmina i Željko sa ćerkom, Foto: Ana Paunković

NEVEROVATNO

POTRESNA ISPOVEST MAJKE BEBE UKRADENE U PANČEVU: Mislila sam da je neko ubio moju devojčicu!

Crna Hronika -

Jasmina Nikolić, majka osmomesečne Marine, koju je otela M. O. (12), kaže da je čupala kosu kad je videla da joj nema deteta

Uplašila sam da je neko oteo i ubio moju bebu! Kada sam videla da je nema u krevecu, plakala sam i čupala kosu. Pretrnula sam od straha.

Ovo je u ispovesti za Kurir rekla Jasmina Nikolić (35) iz Pančeva, majka osmomesečne Marine, koju je prekjuče oko 5.30 iz njihovog doma ukrala devojčica M. O. (12). Devojčica se rano ujutru ušunjala u kuću Jasmine Nikolić i njenog supruga Željka Zlatanovskog (28), dok su spavali, i neopaženo uspela da uzme bebu iz kreveca.

Uzela je iz kreveca

- Nahranila sam ćerku oko četiri sata i zaspale smo. Muž se probudio oko sedam i video da deteta nema. Prvo sam pomislila da mi je sestra uzela bebu, ali sam ubrzo shvatila da nije - priča potresena Jasmina i dodaje: - Nastao je haos, kuknjava, vriska, sve smo podigli na noge. Željko je pozvao policiju. Išli smo na poligraf i prošli smo ga. Usledili su čekanje i neizvesnost. Svaki minut nam je bio kao godina.

Majka kaže da joj je svašta prolazilo kroz glavu i da je strahovala da je neko ubio njenu ćerkicu. - Posle nekoliko sati agonije policija je pronašla Marinu. Ispostavilo se da je vozač autobusa na lokalnom radiju čuo vest o nestanku bebe i da je baš tada u vozilu spazio devojčicu sa bebom u kolicima. To mu je bilo sumnjivo, pa je pozvao policiju, a devojčici je otvorio vrata baš kod naše kuće. Tako ju je policija i našla.

Unapred smislila

Roditelji kažu da devojčicu M. O. poznaju iz viđenja. - Družila se kratko sa mojom ćerkom iz prvog braka. Ona je ušla kroz prozor i uzela dete. Niko ništa nije ni video, ni čuo. Neverovatno je da devojčica sama smisli ovakvu otmicu - priča majka i dodaje: - Imala je spremna kolica, pelene, flašicu s mlekom, kao da je smislila sve unapred. Stigla je za tih nekoliko sati i da prosi ispred marketa sa mojom devojčicom. Srećna sam što mi je dete živo i zdravo.

M. O. je u razgovoru sa nadležnima rekla da je to uradila jer joj nedostaje sestra, koja se nalazi u hraniteljskoj porodici, ali i želi da bude majka.

Otmičarka u domu

PROĆI ĆE NEKAŽNJENO

Prema rečima našeg izvora, M. O. je posle ovog događaja smeštena u Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenik“ u Pančevu. - Devojčica ne podleže krivičnoj odgovornosti, jer je krivično delo izvršila pre navršenih 14 godina, te se prema njoj ne mogu izreći krivične sankcije, niti primeniti druge mere. Pošto je otac M. O. njen zakonski staratelj, nadležni Centar za socijalni rad protiv oca će pokrenuti postupak lišenja roditeljskog prava pred nadležnim sudom - rekao je izvor.

Kurir.rs/ B. T. Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track