ŽENE KRILE ŠTEK ŠKALJARACA U ATINI, POLICIJA GA JEDVA NAŠLA: Upali u stan likvidiranih Dedovića i Stamatovića! ŠOK
Foto: Screenshot, Interpol

DETALJI ISTRAGE

ŽENE KRILE ŠTEK ŠKALJARACA U ATINI, POLICIJA GA JEDVA NAŠLA: Upali u stan likvidiranih Dedovića i Stamatovića! ŠOK

Crna Hronika -

Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) živeli u stanu u Vari, u istom kvartu u Atini gde se nalazi restoran u kom su likvidirani, u njemu nije bilo droge, niti oružja

Grčka policija uspela je da pronađe iznajmljeni stan u kom su u mestu Vari kod Atine do likvidacije živeli Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43).

Vođe škaljarskog klana, podsetimo, ubijene su 19. januara u prepunom restoranu u Vari, naočigled supruga i dece. Istražitelji veruju da su ubice pratile njihove supruge, koje su došle s decom da ih obiđu u Atini, ali udovice Dedovića i Stamatovića posle likvidacije nisu želele da otkriju gde su njihovi muževi živeli.

foto: Privatna Arhiva

- Otkriven je stan u Paleu Faliru koji su iznajmila ubijeni Dedović i Stamatović, ali se veruje da postoji još jedan objekat koji su koristili, a za kojim se i dalje traga. Policija je detaljno pretresla ovaj stan i on je potpuno čist. U njemu nije pronađeno oružje, droga, niti novac, već samo lične stvari i garderoba - otkrili su izvori iz policije, koji objašnjavaju da su iz ovog stana uzeti otisci prstiju, kao i DNK materijal.

Sprečena likvidacija META BIO BRAT LUKE ĐUROVIĆA

Glavni crnogorski specijalni državni tužilac Milivoje Katanić saopštio je da je sprečena još jedna likvidacija, a mediji iz Podgorice objavili su da je bomba koja je otkrivena pre nekoliko dana bila namenjena Jovanu Đuroviću, bratu pokojnog Luke Đurovića, koji je bio blizak saradnik Luke Bojovića. Inače, Jovan Đurović, kako prenose, član je barske kriminalne grupe, bliske škaljarskom klanu.

foto: Privatna Arhiva

- Đurović je već preživeo četiri pokušaja ubistva - podseća izvor iz istrage i dodaje da je njegov rođeni brat Luka poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Kotora 2013.

- Verujemo da bi otkrivanje toga ko je sve boravio u ovom stanu moglo da pomogne u rešavanju zločina i bitno pomogne istražiteljima - otkrili su izvori.

Podsetimo, četvorica napadača sa kapuljačama na glavama, u tamnim jaknama i maskirnim pantalonama ušla su u restoran u kom su „škaljarci“ večerali s porodicama. Prišli su stolu i ubili prvo Dedovića, a potom i Stamatovića, koji nisu stigli da odreaguju. Ubice su potom izašle iz lokala i pobegle automobilom koji ih je čekao.

ČINJENICE

ČETIRI PUTA META

jun 2016 - na zadušnice, na grob Luke Đurovića postavljen je eksploziv i grob je dignut u vazduh. Pukom srećom niko nije nastradao, a veruje se da je meta napada bio brat Jovan jul 2017 - dok je sedeo na terasi jednog lokala u Baru, snajperista iz automobila u pokretu je pucao na njega. Đurović je prošao bez povreda, a njegov prijatelj je ranjen u ruku avgust 2018 - ispod automobila Jovana Đurovića bilo je postavljeno oko pola kilograma eksploziva velike razorne moći, ali bomba verovatno nije bila stručno postavljena pošto je ispala sa auta u centru Podgorice oktobar 2019 - u Amsterdamu napadači su uleteli u piceriju čiji je vlasnik Srbin Goran Savić i otvorili vatru na Đurovića, ali je Savić stao ispred njega i zaštitio ga. Vlasnik picerije je ubijen, a Jovan Đurović ranjen u stomak

- Policija je odmah uzela telefone dvojice ubijenih, ali im oni, zbog šifara koje imaju, nisu bili od velike koristi. Ni supruge, koje su bile očevici, nisu pomogle jer su tvrdile da su došle da provedu svi zajedno praznike, ali da se ne sećaju ni gde su im muževi živeli, niti gde su one odsele - podsećaju sagovornici.

(Kurir.rs / J. Spasić - B. Travica / Foto: Screenshot, Interpol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja