KRVAVA DRAMA NA DRUMU: Marko je javio rođaku ko ga je upucao i izdahnuo! NIJE DOČEKAO ROĐENJE ĆERKE, MAJKA ČUPA KOSE
Foto: Privatna Arhiva

jeziv zločin MEDVEĐE

KRVAVA DRAMA NA DRUMU: Marko je javio rođaku ko ga je upucao i izdahnuo! NIJE DOČEKAO ROĐENJE ĆERKE, MAJKA ČUPA KOSE

Crna Hronika -

Dragan Petković (37) iz Medveđe ubio prijatelja Marka Stojilkovića (32), pa pucao sebi u glavu, teško ranjeni mladić pre nego što je izdahnuo, preko telefona rođaku otkrio ime ubice

Dragan Petković (37), rudar iz Stubla kod Medveđe, ubio je svog prijatelja Marka Stojilkovića (32) iz naselja Krivaca u blizini Lebana, pa izvršio samoubistvo. Teško ranjeni Marko javio je telefonom rođaku da je upucan i ime napadača, ali je ubrzo preminuo.

Tragedija se dogodila u četvrtak po podne u mestu Šumarice iznad Medveđe.

- Petković se tereti da je ubio Stojilkovića, koji je imao prostrelnu ranu u predelu grudnog koša. Nakon toga, Petković se ubio - kaže izvor iz istrage.

foto: Privatna Arhiva

Poslednje reči

Valentina Stojilković, Markova supruga, kaže za Kurir da se čula s njim neposredno pred zločin.

- Kada je Dragan, s kojim se inače družio proteklih godina, došao u našu kuću, pokazivao je pištolj i rekao da hoće da ubije kolegu Aleksandra Valtera iz Lebana. Potom je zamolio Marka da ga odveze do niškog aerodroma, ali prvo da ide do svoje kuće da uzme stvari. Kada je pao mrak, zabrinula sam se i pozvala ga. Odgovorio je da je kod Gornjeg Bučumeta i da su se kola zaglavila u blatu. Rekao mi je: „Čujemo se kasnije“ - objašnjava očajna supruga Valentina i dodaje:

- Kada sam ponovo pozvala, rekao mi je: „Ništa me ne pitaj“, potom sam u pozadini čula razgovor: „Vrati mi ključeve od kola, pa onda pucaj koliko hoćeš“, čula sam preko mobilnog kako Marko govori Draganu. U sledećem trenutku je odjeknuo hitac. I prekinula se veza. Pokušala sam još nekoliko puta da ga čujem, ali su to izgleda bile njegove poslednje reči jer više nije mogao da se javi.

foto: Privatna Arhiva

Preplašena Valentina pozvala je tada rođaka i prijatelja Momčila Stankovića iz Lebana.

- Javio mi se na mobilni i rekao: „Pucao je Dragan na mene, jako me boli u grudima, ne mogu da pričam“, a potom se veza prekinula. Znao sam otprilike gde su i odmah sam pozvao policiju i krenuo ka Šumicama. Tamo smo pronašli oba tela - kaže Momčilo.

Majka stradalog Marka čupa kosu BOG NEKA SUDI ZLIKOVCU ŠTO MI UBI DETE!

Biljanu Stojiljković (50), majku ubijenog Marka, zatekli smo na terasi kuće kako nariče i kune ubicu.

foto: Privatna Arhiva

- Bog neka sudi zlikovcu što mi ubi dete. Tatko, čuvaj ga gore među anđelima - naricala je Bijana, pozivajući supruga koji je umro pre pola godine da zbrine sina na nebu, previjajući se i čupajući kosu.

Nije dočekao ćerku

Prema priči ukućana, Marko i Dragan su se upoznali u leskovačkoj bolnici pre četiri godine i otada su se često družili. Marko je bio zaposlen u brzoj pošti, a Dragan je radio u rudniku Lece kod Medveđe.

- Dragan je mog brata zvao telefonom dok je bio na poslu i po podne došao u našu kuću. Razgovarao je s njim i snajom Valentinom. Odveo ga je na prevaru, a potom mučki ubio - kaže Milica, sestra ubijenog Marka.

Inače, Marko i Valentina čekali su bebu. Valentina je u sedmom mesecu trudnoće i prema nalazima lekara, očekuje se da rodi ćerkicu.

(Kurir.rs / Ž. Ilić - D. Marinković / Foto:Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track