IZ KAFIĆA U PRITVOR: Policija privela prvih 6 osoba zbog kršenja samoizolacije! PROVODILI SE UMESTO DA SEDE KOD KUĆE!
Foto: printscreen

prva hapšenja

IZ KAFIĆA U PRITVOR: Policija privela prvih 6 osoba zbog kršenja samoizolacije! PROVODILI SE UMESTO DA SEDE KOD KUĆE!

Crna Hronika -

Privedeno je šest osoba zbog kršenja mere obavezne samoizolacije.

Sudovi u Zaječaru i Šapcu odredili su dana pritvor za pet osoba koje su prekršile samoizolaciju, odnosno počinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije! Kako Kurir saznaje, četiri osobe su privedene i pritvorene u Zaječaru i jedna u Šapcu. Večeras je određene pritvor još jednoj osobi iz Zrenjanina zbog kršenja obavezne samoizolacije i ona će biti sprovedena u pritvor u Vršcu, a reč je o šestom takvom slučaju.

- Posle kršenja samoizolacije koju su im naložene i oni su po nalogu nadležnih tužilaštava saslušani a potom je za njih traženo određivanje pritvora, što su sudovi i prihvatili. Četvoro iz Zaječara smešteno je u objekat Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde u Pirotu, dok je osoba iz Šapca u ustanovi u Vršcu – potvrđeno je za Kurir.

Kako se nezvanično saznaje četiri osobe iz Zaječara su umesto kod kuća zatečeni u jednom kafiću u tom gradu iodatle sprovedeni u objekat Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde u Pirotu,

Podsetimo, Ministarstvo pravde uputilo je danas pravosudnim organima u Srbiji preporuke za postupanje u slučajevima u kojima lica, ne poštujući mere samoizolacije, čine osim krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i krivično delo prenošenje zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja. tužilaštvima da obavezno traže određivanje pritvora za sve one koji prekrše meru samoizolacije.

- Odnosno, ukoliko neko prekrši meru samoizolacije, javni tužilac obavezno predlaže sudu da se odredi mera pritvora,koja će se izdržavati u posebnim ustanovama namenjenim za tu svrhu.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, a obezbeđivaće ih pripadnici zatvorske straže i policije – saopšteno je danas iz Ministarstva pravde.

Ministarstvo je takođe dalo i preporuku Republičkom javnom tužiocu, da u slučaju ne postupanja po navedenim uputstvima podnese disciplinsku prijavu protiv nadležnog javnog tužioca, odnosno zamenika javnog tužioca.

- Ministarstvo pravde apeluje na sve građane da poštuju mere samoizolacije, kao i sva druga uputstva zdravsstvenih ustanova i Vlade Republike Srbije, i time pokažu solidarnost koja je neophodna i od velike važnosti kako bi se u što većoj meri sprečilo širenje zaraze – saopštilo je Ministarstvo pravde.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Foto ilustracija printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja