nečuveno

ŠOK-VIDEO SA KRUŽNOG PUTA OD ČAČKA KA UŽICU: Tukli se za vreme policijskog časa, pa pružali otpor prilikom hapšenja

Crna Hronika -

ČAČAK - Za vreme policijskog časa, oko 18 časova i 30 minuta na kružnom putu od Čačka ka Užicu, trojica mladića u vidno alkoholisanom stanju su se potukla između sebe. Nakon tuče, dvojica su se vratila u automobil na kom su bile registracije Stare Pazove, a trećeg su izbacili napolje, saznaje agencija RINA.

1 / 4 Foto: RINA

Međutim, po prijavi, došla je policija, a prilikom hapšenja jedan od trojice mladića pružao je otpor. Pripadnicima MUP, na lice mesta stiglo je i pojačanje.

Rebić: Sve manje građana koji krše mere

Smanjuje se broj građana koji krše pravila o zabrani kretanja, uvedena zbog epidemije korona virusa, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić. Rebić je za RTS rekao da je policija sinoć procesuirala 112 osoba u Srbiji zbog nepoštovanja policijskog časa. On apeluje na građane da se pridržavaju odluke Vlade, jer će u suprotnom odgovarati pred pravosudnim organima, a čekaju ih visoke novčane kazne, prenosi Tanjug. Jedan od prioriteta rada Ministarstva unutrašnjih poslova, ističe Rebić, je provera lica kojima je određena mera samoziloacije.

"Prvo pozivamo građane telefonom, kasnije policijski službenici odlaze na teren i neposredno se uveravaju u tu činjenicu, raspisuje se potraga i traže se ako nisu na kućnoj adresi", objašnjava Rebić. Ističe da se iz dana u dan povećava procenat onih koji poštuju zabranu kretanja. "Od juče je pozvanih blizu 20 i nešto hiljada lica, 218 nije pronadeno na adresi i sada je u toku procedura pronalaska istih i preduzimanje mera prema njima", rekao je direktor policije. Rebić navodi da je, od kada se vrši ova aktivnost, 511 lica obuhvaćeno krivičnom prijavom.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track