SRBI OPTUŽENI ZA BRUTALNO UBISTVO U ŠVAJCARSKOJ: Pink Panteri nasmrt pretukli gradonačelnika zbog milion evra
Foto: Shutterstock

KRAJ ISTRAGE POSLE 10 GODINA

SRBI OPTUŽENI ZA BRUTALNO UBISTVO U ŠVAJCARSKOJ: Pink Panteri nasmrt pretukli gradonačelnika zbog milion evra

Crna Hronika -

Srpski državljanin (43), član međunarodne bande kradljivaca nakita Pink panter, koju čine mahom Srbi i ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, optužen je za brutalno ubistvo Ive Borera (77), bivšeg gradonačelnika švajcarskog grada Metzerlen, u martu 2010. godine. Osim njega, na optužnici se našao i jedan Holanđanin (40), kao i Srbin (66).

Švajcarsko tužilaštvo je posle 10 godina uspelo da rasvetli ubistvo Borera, koje se dogodilo tokom provale u njegovu kuću.

- U optužnici je navedeno da je pljačku gradonačelnika u penziji naručio Srbin (66) i za to angažovao svog zemljaka (43) i Holanđanina. Dvojica pljačkaša su 14. marta 2010. godine upala u kuću žrtve, pretukli ga nasmrt i pobegli. Borera je u lokvi krvi pronašla supruga. Pretučeni političar je posle četiri meseca preminuo u bolnici, a otkako je pretučen bio je u komi - prenose švajcarski mediji.

Kako navode, Srbin koji je naručio pljačku načuo je da Borer u kući ima dragocenosti vredne milion evra. To su navodno bile umetničke slike, nakit, nameštaj, ali i keš.

- Pošto su dvojica pljačkaša kobnog dana provalila u Borerovu kuću, nisu našli plen. Iznervirani, počeli su besomučno da tuku vlasnika kuće - pišu mediji.

Srbin i Holanđanin, optuženi za ubistvo, nalaze se u pritvoru u Švajcarskoj, dok se naručilac pljačke nalazi u Srbiji i njemu će se suditi u odsustvu.

- Srbin je uhapšen prošle godine, a Holanđanin 2018. godine u Nemačkoj. Posle hapšenja izručen je švajcarskim vlastima - pišu lokalni mediji.

Bogati ulovi Pljačkali i zlatare

Posle hapšenja osumnjičenih, švajcarski tužilac je ustanovio da su oni bili deo bande Pink panter i da su odgovorni i za pljačke nekih zlatara i draguljarnica u toj državi. - Optuženi dvojac je samo mesec dana pre ubistva Borera, opljačkao zlataru i tom prilikom odneli su bogat plen. Takođe, ima dosta pljački koje nisu rešene, a oni su označeni kao potencijalni počinioci - pišu švajcarski mediji.

Kurir.rs. - Branka Travica - Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track