MISTERIOZAN NESTANAK TAKSISTE: Prvo su mu ubili rođaka, a onda se i Miroslavu gubi trag! 4 GODINE NI ŽIV NI MRTAV
Foto: privatna arhiva

RAZNE TEORIJE

MISTERIOZAN NESTANAK TAKSISTE: Prvo su mu ubili rođaka, a onda se i Miroslavu gubi trag! 4 GODINE NI ŽIV NI MRTAV

Crna Hronika -

Miroslava Rankovića, suvlasnika beogradskog "Pink taksija" misteriozno je nestao 12. aprila 2016. godine. Ni posle četiri godine ne zna se da li je mrtav, ubijen ili se negde krije.

Poslednji put Ranković je viđen tog 12. aprila oko 15 sati u Učiteljskom naselju. u Pljevaljskoj ulici, u blizini mesta gde je ubijen njegov poslovni partner i zet Teodor Gaćeša godinu dana ranije. Ranković se tog dana javio ćerki, oko 15.30 sati, i rekao joj da će doći na njen trening u 21 sat. Međutim, telefoni su mu nakon toga bili isključeni i niko ga nije video.

Najstarija ćerka, koja je tada bila trudna, i zet prijavili su njegov nestanak, navodeći da je Ranković imao običaj da se javi bilo gde da krene. Policija je proverila i sve granične prelaze, ali je utvrđeno da on nije napustio teritoriju Srbije. Bar ne sa svojim dokumentima.

foto: Facebook

Posle njegovog nestanka, spekulisalo se da je možda i otet, ali je ubrzo odbačena ta mogučnost jer Miroslavljeva porodica nije primila nikakav zahtev za njegov otkup. Dodatnu misteriju u njegov nestanak unela je i nerasvetljeno ubistvo njegovog poslovnog saradnika i rođaka Teodora Gaćeše, u maju 2015. godine.

Naime, pominjalo se u javnosti, ali nije bilo nikakve zvanične potvrde da je Ranković posle ubistva Gaćeše počeo da dobija pretnje. Nije se odbacila mogućnost da je upravo iz straha za svoju bezbednost i da ne doživi sudbinu rođaka, Ranković bio spreman da se “skloni” i u Beogradu ostavi četvoro dece, od kojih je najmlađe u tom momentu imalo samo 11 godina. Sve to ostalo je na nivou spekulacija, a jedina činjenica je da policija i dalje Rankovića vodi kao nestalu osobu.

Pronađen automobil

"Mercedes" koji je Ranković vozio u vreme nestanka, nađenje posle tri meseca. Automobil je bio uredno parkiran u Borskoj ulici na Miljakovcu, ali unutar vozila nisu nađeni nikakvi materijalni tragovi koji bi ukazali da je možda otet ili likvidiran. Tačnije, nije uočeno ništa što bi ukazalo da je u kolima bila neka borba, da je Ranković pružao otpor kidnaperu ili ubici.

Sve to je ukazalo da je suvlasnik "Pink taksija" bez ikakve prisile napustio vozilo. Pored toga, nisu nađeni otisci prstiju koji bi ukazali da je neko drugi, osim Rankovića, vozio "mercedes" i parkirao ga na Miljakovcu.

- Za njim se traga ne samo u Srbiji već i u svetu. Niko od nas ne želi da spekuliše da li je Ranković živ ili ne. Mi smatramo da je on živ - kaže

- Porodica smo, radimo zajedno. Koliko znam, nema nikakvih novih informacija o njegovom nestanku - navodi Luka Gaćeša, Rankovićev rođak i Teodorov sin, dodajući da se zbog trenutnog stanja nije video sa rođacima.

Kurir.rs

Foto privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track