Šestorka uhapšena zbog krađe kablova

Šestorka uhapšena zbog krađe kablova

Crna Hronika -
Privedeni su Milan S. (27), Nebojša S. (32), Milan S. (25), Marko C. (28), Marko M. (26) i Vladica S. (25), iz Leskovca.

LESKOVAC - Leskovačka policija lišila je slobode i privela istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela teških krađa čime je privrednom društvu elektrodistribucije Leskovac pričinjena šteta u iznosu većem od 12,5 miliona dinara.

Privedeni su istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu Milan S. (27), Nebojša S. (32), Milan S. (25), Marko C. (28), Marko M. (26) i Vladica S. (25), iz Leskovca.

Sumnja se da su njih šestorica u periodu od 1. aprila do 18. jula ove godine u više navrata izvršili presecanje bakarnog provodnika - užeta preseka 95 milimetara na dalekovodu električne energije "stari deo Leskovac", na trasi od sela Krajinca do sela Zloćudovo.

Tom prilikom su protivpravno prisvojili 11 kilometara bakarnog provodnika, a privrednom društvu elektrodistribucije Leskovac pričinjena je šteta u iznosu većem od 12,5 miliona dinara.

Prisvojene provodnike su prodavali na otpadima sekundarnih sirovina.

Istražni sudija im je odredio pritvor do mesec dana, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track