KAMION BG SA TABLICAMA JE BIO SUMNJIV: Na Horgošu sprečeno krijumčarenje VELIKE KOLIČINE sedativa u tankovima za vazduh
Foto: Carina Srbije

ZAPLENA

KAMION BG SA TABLICAMA JE BIO SUMNJIV: Na Horgošu sprečeno krijumčarenje VELIKE KOLIČINE sedativa u tankovima za vazduh

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Horgoš carinska služba danas je sprečila pokušaj krijumčarenja velike količine sedativa u tankovima za vazduh jednog kamiona, saopštila je Uprava carina.

foto: Carina Srbije

Kako se navodi, slučaj je otkriven zahvaljujući carinskom mobilnom skeneru na izlazu graničnog prelaza Horgoš gde carinska služba temeljno sprovodi kontrole i u novonastalim vanrednim okolnostima.

Na snimku sa skenera uočeno je da se nešto sumljivo nalazi u tankovima za vazduh na prikolici kamiona beogradskih registarskih oznaka koji je ka Ssvedskoj i Norveškoj prevozio autodelove, lepak i silose u delovima.

foto: Carina Srbije

Carinici koji rade na skeneru su primetili da se u tankovima, koji bi trebalo da su prazni, odnosno ispunjeni samo vazduhom, nalazi nešto zbog čega je sproveden detaljan pregled.

Kad su tankovi razmontirani videlo se da su oba do vrha ispunjena psihoaktivnim lekovima ''ksalol'' i ''rivotril''.

foto: Carina Srbije

U saopštenju se navodi da je Uprava carina reorganizovala svoje svakodnevne aktivnosti tokom vanrednog stanja, tako da fokus bude na što bržem i efikasnijem prometu robe što, dodaje se, podrazumeva i detaljnu kontrolu pošiljki u teretnom saobraćaju, kao i redovne dubinske kontrole.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track