HOROR! SRBIN DRŽAO MLADIĆA KAO ROBA MESEC I PO DANA: Tukao ga i terao da obavlja razne fizičke poslove za njega!
Foto: Profimedia

Hapšenje u Dalmaciji

HOROR! SRBIN DRŽAO MLADIĆA KAO ROBA MESEC I PO DANA: Tukao ga i terao da obavlja razne fizičke poslove za njega!

Crna Hronika -

Muškarac (44) osumnjičen da je mesec i po dana tukao i mučio državljanina Bosne i Hercegovine, kao i da mu je ukrao stvari

Državljanin Srbije (44), čiji identitet nije saopšten, uhapšen je zbog sumnje da je mladića (24) iz Bosne i Hercegovine mesec i po dana držao kao roba na području Dalmacije, prenose mediji iz BiH!

Kako navode, Srbinu je određen pritvor, a sumnja se da je žrtvu tukao i terao da radi besplatno, kao i da mu je ukrao stvari u vrednosti od oko 3.900 evra.

foto: Printscreen

Koristili isti apartman

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je od početka marta do 23. aprila mladića tretirao kao roba. Njih dvojica navodno su zajedno koristila apartman u Pakoštanima i oštećeni je od našeg državljanina pozajmio oko 70 evra. Kada mu je početkom marta vratio dug, uhapšeni mu je navodno rekao da mu je na iznos duga zaračunao kamate i da na osnovu njih mora da mu isplati 975 evra - preneli su tamošnji mediji saznanja iz istrage.

foto: Shutterstock

Kako izvor navodi, Srbin je pretio i tukao mladića i tako ga naterao da obavlja razne fizičke poslove i usluge za njega. - Sumnja se da ga je udarao šakama po glavi i telu i terao ga da za njega besplatno obavlja građevinske radove. Takođe je tražio da oštećeni na svoje ime sklopi ugovor s mobilnim operaterom za kupovinu i pretplatu za mobilni telefon i tablet, a da ih potom preda njemu. Kada oštećeni to nije uspeo jer je imao prijavljen boravak u Hrvatskoj na samo godinu dana, tukao ga je i pretio mu da će ga ubiti - otkrili su izvori iz istrage.

Određen pritvor

Mladić, koji je duže od mesec dana trpeo nasilje, tada je Srbina prijavio policiji. Utvrđeno je i da je, pored toga što ga je držao kao roba i mučio, Srbin žrtvi ukrao više predmeta, čija je vrednost oko 3.900 evra. - Posle hapšenja sudija je prihvatio predlog da srpskom državljaninu bude određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke - potvrdili su izvori iz suda.

Kurir / J. S.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track