OHRABRUJUĆE: Tokom vanrednog stanja manje porodičnog nasilja
Podaci... Manje krivičnih prijava, Foto: Shutterstock

PRVO osnovno TUŽILAŠTVO

OHRABRUJUĆE: Tokom vanrednog stanja manje porodičnog nasilja

Crna Hronika -

U radu Prvog osnovnog javnog tužilaštva uočeno je da je za vreme vanrednog stanja, od 15. marta, podneta 31 krivična prijava za nasilje u porodici

Nasilje u porodici, prema podacima Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu i MUP, tokom trajanja vanrednog stanja u Srbiji smanjeno je, kako u odnosu na isti period prošle godine, tako i pre uvođenja mera 15. marta.

- U radu Prvog osnovnog javnog tužilaštva uočeno je da je za vreme vanrednog stanja, od 15. marta, podneta 31 krivična prijava za nasilje u porodici. Za troje osumnjičenih je određen pritvor, izrečene su 44 hitne mere, i to 26 mera privremene zabrane učinioca da kontaktira sa žrtvom i prilazi joj i 18 hitnih mera privremenog udaljenja iz stana - saopštili su iz tužilaštva i podsetili da se u ovim predmetima hitno postupa i tokom vanrednog stanja.

- Radi poređenja, prema evidencijama ovog tužilaštva, u periodu od 15. marta 2019. do 25. aprila 2019. u Prvom tužilaštvu podneto je 49 krivičnih prijava, određen je pritvor za sedmoro osumnjičenih, a izrečeno 70 hitnih mera - naveli su.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja