NEVEROVATNI DETALJI IZ PROŠLOSTI DAVORINOVOG UBICE Škaljarci su ga smatrali odgovornim za ubistvo i ovog čoveka
Foto: Printscreen

surova likvidacija

NEVEROVATNI DETALJI IZ PROŠLOSTI DAVORINOVOG UBICE Škaljarci su ga smatrali odgovornim za ubistvo i ovog čoveka

Crna Hronika -

Jedan od dvojice ubica Davorina Baltića (40) na Vračaru 1. januara 2018, kako je utvrdila istraga, jeste Damir Hadžić (45) iz Užica! On je od tada u bekstvu, a za njim je raspisana crvena Interpolova poternica još juna iste godine

Hadžić se tereti da je na visokopozicioniranog člana "kavačkog klana" pucao iz pištolja, i to dok je Baltić "golfom 7" ulazio u garažu zgrade u kojoj je živeo.

Ko je drugi ubica sa snimka

U kolima pored Baltića sedela je policajka Marija Nikolić, njegova kuma, koja pukim čudom nije ni okrznuta u kiši metaka. Drugi ubica, sa automatom u ruci, najverovatnije je plaćenik iz BiH, čiji identitet za sada nije poznat.

Baltić je stradao u ratu između njegovog, "kavačkog", i suparničkog "škaljarskog klana". Prema operativnim saznanjima obaveštajnih službi, "škaljarci" su ga smatrali odgovornim za ubistvo Cetinjanina Gorana Radomana (38) početkom 2015. godine. Ovaj Cetinjanin je, inače, prva žrtva u ratu dva klana, u kom je nastradalo više od 40 ljudi.

Veruje se da je Hadžić bio jedan od glavnih ljudi koje je nedavno ubijeni "škaljarac" Igor Dedović (43) angažovao da mu odrađuje sve prljave poslove u Srbiji, posebno kada je reč o organizaciji ubistava. U slučaju Baltića je, kako se sumnja, Hadžić direktno okrvavio ruke. Za koliku sumu, nije poznato, kao ni to gde je našao utočište posle zločina.

foto: Privatna Arhiva

U Hadžićevom dosijeu stoji i da već godinama ima sopstvenu organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju, gde je i vlasnik više lokala. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope, uglavnom juvelirnica i zlatara, zbog čega se pretpostavlja da je jedan od istaknutih pripadnika grupe "Pink panteri".

I u samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, počinio je nekoliko teških krivičnih dela, posle kojih je svojevremeno pobegao u inostranstvo. Tokom tog bekstva, po zemljama Zapadne Evrope činio je krađe i razbojništva. Pre desetak godina uhapšen je u Milanu, gde je sa saučesnicima pokušao da opljačka blindirano vozilo za prevoz novca, ali im to nije uspelo.

foto: Marina Lopičić, Printscreen

Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je sugrađanin Danilo Arežina (42), zvani Šekspir, pucao u jednoj kladionici i ranio ga sa tri metka, ali Hadžić je taj napad preživeo. Sumnja se, takođe, da zajedno sa "škaljarcima" učestvuje i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja