PAO SA 5.500 PAKLI CIGARETA: Na granici sa Rumunijom uhvaćen krijumčar iz Novog Pazara (FOTO)
Foto: Carina Srbije

KRIO IH U REZERVOARU

PAO SA 5.500 PAKLI CIGARETA: Na granici sa Rumunijom uhvaćen krijumčar iz Novog Pazara (FOTO)

Crna Hronika -

Na izlazu graničnog prelaza Vatin, ka Rumuniji, carinici su oko ponoći sprečili krijumčarenje gotovo 5.500 paklica cigareta skrivenih u rezervoaru jednog kamiona.

Krijumčarenje cigareta je otkriveno kada je pristigao kamion novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji vozač iz Novog Pazara.

Vozač je tvrdio da osim građevinskih blokova koje je prevozio ka Rumuniji u kamionu nema ničeg što bi trebalo da se prijavi.

Međutim, carinici su tokom inicijalnog pregleda vozila uočili nepravilnosti u zvuku u predelu rezervoara. Zbog toga je kamion podvrgnut detaljnoj kontroli na licu mesta.

foto: Uprava carina

Busterom, uređajem za merenje gustine materije, potvrđene su sumnje carinskih službenika, jer je prisustvo tečnosti detektovano samo na početku rezervoara, a kako se odmicalo ka sredini, vrednosti su ukazivale na prisustvo čvrste materije.

Carinici su potom rezervoar pregledali i iznutra koristeći fiber optiku, a mikro kamera tog uređaja potvrdila je da je pregrađen limom. Zbog toga je probušena kontrolna rupa na zadnjem delu rezervoara i tada su se pred službenicima ukazale krijumčarene cigarete.

foto: Carina Srbije

Na rezervoaru je potom napravljen veći otvor kroz koji su cigarete mogle da se izvade i ubrzo je otkriveno da se u pregrađenom delu rezervoara ovog kamiona krije 5430 paklica cigareta bez akciznih markica.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a kamion i krijumčarene cigarete će biti pod carinskim nadzorom do njegovog okončanja.

foto: Uprava carina

(Kurir.rs/Uprava carina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track