KANCELARIJA ZA BORBU PROTIV DROGE URUČILA POMOĆ: Maske, rukavice i dezinfekciona sredstva za ugrožene grupe
Foto: Kancelarija za borbu protiv droga

akcija

KANCELARIJA ZA BORBU PROTIV DROGE URUČILA POMOĆ: Maske, rukavice i dezinfekciona sredstva za ugrožene grupe

Crna Hronika -

Kancelarija za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije, u saradnji s partnerima, obezbedila je sredstva za zdravstvenu zaštitu namenjenu ranjivim društvenim grupama, povodom epidemije virusa COVID - 19.

Milan Pekić, direktor Kancelarije za borbu protiv droga, uručio je pakete pomoći predstavnicima organizacija civilnog društva koje pružaju usluge prevencije, rehabilitacije i resocijalizacije osoba koje su u problemu s drogama. Uzimajući u obzir okolnosti u kojima se nalaze, kao i mere propisane od strane struke, predstavnicima ovih organizacija uručene su zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva.

„Kancelarija za borbu protiv droga, kao služba Vlade Republike Srbije, nastojala je da u ovoj ozbiljnoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa COVID - 19 ne zaboravi pripadnike ugroženih kategorija građana, koji u ovakvim situacijama ne smeju ostati na marginama društva. U skladu s preporukama Vlade Republike Srbije, potrudili smo se da obezbedimo neophodnu pomoć onima kojima je ona i najpotrebnija, a to su svakako vulnerabilne grupe društva, među kojima su i osobe koje su u problemu s drogama. Sredstva su dodeljena organizacijama civilnog društva koje su u direktnom kontaktu s preko 400 pripadnika ugroženih kategorija" poručuje direktor Kancelarije za borbu protiv droga.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja