PROTERAN IZ SRBIJE, UHAPŠEN U CRNOJ GORI: Radoslav Stanišić završio u pritvoru
Foto: DAN

LISICE

PROTERAN IZ SRBIJE, UHAPŠEN U CRNOJ GORI: Radoslav Stanišić završio u pritvoru

Crna Hronika -

Radoslavu Giletu Stanišiću (36), koji je u četvrtak uhapšen u Beogradu, stavljene su lisice čim je iz Srbije proteran u Crnu Goru, pošto je u toj državi za njim bila raspisana poternica.

Kako je potvrđeno za Kurir, s obzirom na to da se protiv Stanišića u Srbiji ne vodi nijedan postupak, čim je prekršajno kažnjen za nedozvoljeni prelazak granice, Srpska policija ga je predala u ruke crnogorskim kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo.

Stanišić je odmah priveden u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, koje vodi postupak protiv njega zbog sumnje da je naručio nekoliko paljenja službenih vozila dnevnog lista Vijesti.

- Nakon saslušanja, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično delo podstrekivanje na izazivanje opšte opasnosti - potvrdili su iz crnogorskog tužilaštva.

Kako su preneli mediji iz Crne Gore, Stanišić, koji navodno važi za osobu koja je u vrhu zagoričkog klana i blizak je kavačkom klanu, sumnjiiči se da je od 2011. do 2014. angažovao dvojicu maloletnika da zapale pet automobila.

U bezbednosnim evidencijama on i njegov brat Vidoje važe za osobe bliske kavačkom klanu. Krajem decembra oni su bili među ljudima koji su ispred Centra bezbednosti Podgorica dočekali jednog od vođa tog klana Slobodana Kašćelana, nakon što mu je uz ukinut pritvor.

Kurir / E. K.

Foto: DAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja