Najnovije vesti

SRPSKI LEKAR TROVAČ RADIO ZA MINISTARSTVO PRAVDE: Iz bečke bolnice otkrivaju detalje slučaja koji je zaprepastio sve
Foto: Profimedia

pokrenut sudski postupak

SRPSKI LEKAR TROVAČ RADIO ZA MINISTARSTVO PRAVDE: Iz bečke bolnice otkrivaju detalje slučaja koji je zaprepastio sve

Crna Hronika

Bečki lekar srpskog porekla koji je pre dva dana uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao svoje kolege u zatvoru u Donjoj Austriji trenutno se nalazi u zatvoru, a protiv njega je pokrenut sudski postupak.

Naime, lekar je na posao doneo tortu koja je bila puna otrova, a kako se spekulisalo, glavni razlog bili su neraščišćeni računi sa kolegama, ali i neuzvraćena ljubav prema jednoj doktorki.

Većina zaposlenih u Opštoj bolnici u Beču nije bila oduševljena činjenicom da se njihov kolega odlučio na ovakav korak. Kako su nezvanično rekli, za ovaj nemili događaj saznali su iz medija, a koliko su upućeni u priču, lekar srpskog porekla nije počinio to delo zbog neuzvraćene ljubavi, kako se spekulisalo.

S druge strane, Johanes Angerer, direktor za komunikacije i odnose sa javnošću juče je rekao da su detalji tog slučaja još tajna, te da bi jedno policija mogla da da odgovore.

foto: Shutterstock

- Istina je da se ovaj slučaj zaista desio, međutim, nema nikakve veze sa Opštom bolnicom u Beču. U pitanju je čovek čiji identitet ne možemo da otkrivamo, ali ono što mogu da vam kažem jeste da je radio pri austrijskom ministarstvu pravde i da apsolutno nema nikakve veze sa našom bolnicom - rekao je Angerer i dodao:

- Verujte mi, ja sam za ovaj slučaj saznao iz medija i koliko sam upućen, lekar je sada u zatvoru, protiv njega su pokrenuti određeni postupci i moraće da snosi odgovornost za svoja dela - rekao je on.

Sredinom maja, mladi zatvorski psihijatar srpskog porekla na posao je doneo tortu. Kolege su se obradovale tom gestu i njih desetak se počastilo poslasticom, ne sumnjajući da se iza svega krije nešto sasvim suprotno od lepog gesta. Svi lekari su se žalili na vrtoglavicu, mučninu i malaksalost, a tokom analize krvi pacijenta koji su primljen u bolnicu pronađeni su tragovi dva leka - "truksala" i "benzodiazepama".

(Kurir.rs/Alo, D. R.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...