Najnovije vesti

ZASTRAŠUJUĆA POZADINA JAGUARA CECE I ARKANA, SLEDIĆETE SE KAD ČUJETE: A ovo su poslednje fotke čuvene limuzine!
Foto: Prinstcreen

PROKLETSTVO

ZASTRAŠUJUĆA POZADINA JAGUARA CECE I ARKANA, SLEDIĆETE SE KAD ČUJETE: A ovo su poslednje fotke čuvene limuzine!

Crna Hronika

Čuveni "jaguar" u kome su se na svadbi vozili Ceca i Arkan 19. februara 1995. godine, od tada je u žiži javnosti. Reč je o posebnom modelu ove limuzine „mažestic“ , kojih u produženoj verziji ima svega 121 širom sveta.

Inače sada je u vlasništvu jednog Valjevca, koji ponosno kaže da jedini u Evropi, pored zvaničnika Ujedinjenog Kraljevstva, ima priliku da se vozi u ovom luksuznom automobilu.

Priča o limuzini, dugačkoj šest i po metara, ponovo je aktuelizovana nakon što je ovaj Valjevac dao oglas za njenu prodaju, i to po vrtoglavoj ceni od 121.000 evra!

foto: Pink.rs

- Moj auto je 116. po redu izrađen u posebnoj produženoj verziji. Svi su bordo boje, osim jaguara koji je u crnoj boji rađen za potrebe Ujedinjenog Kraljevstva i u njemu se svojevremeno vozio nekadašnji premijer Toni Bler. Cena koja je navedena u oglasu od 121.000 evra ima svoju simboliku, jer na celom svetu proizveden 121 primerak ovakvog jaguara. Nemam nameru da ga prodam, već sam želeo da ga na neki način izreklamiram - priznaje u razgovoru vlasnik Bojan Matić.

foto: Pink.rs

Međutim, mnogo manje se zna priča o prvom vlasniku čuvenog "jaguara". Naime, to je bio kontroverzni biznismen Andrija Drašković. U vreme svadbe veka, Arkan i Andrija bili su u dobrim odnosima, pa ništa nije bilo sporno u tome da se voze u čuvenom "jaguaru".

Međutim, pola decenije kasnije, 15. januara 2000. godine izvršeno je ubistvo Željka Ražnatovića u hotelu Interkontinental. Samo mesec dana kasnije, počela je krvava osveta u beogradskom podzemlju i redom su padale glave, među kojima i mafijaškog bosa sa Miljakovca Zorana Uskokovića Skoleta, zatim Radoslava Bate Trlajića, Gorana Lainovića Dugog, Zorana Davidovića Ćande i drugih.

foto: Pink.rs

Ubrzo je na listu za odstrel došao i Andrija Drašković, za koga se znalo da je u Šabac prevezao Dobrosava Gavriča, trostrukog ubicu iz Interkontinentala.

Iako ga policijska istraga nikada nije povezala sa likvidacijom Arkana, na Draškovića su nekoliko puta pokušani atentati, stradali su njegovi telohranitelji, a on nikada nije bio povređen. Upravo prvi vlasnik "jaguara", u podzemlju je označen kao organizator ubistva Arkana.

foto: Pink.rs

Inače, ova luksuzna limuzina, iako je 1990. godište, ima svu opremu, kao najsavremenija vozila. Međutim, njeno održavanje je skupo, jer su najbliži ovlašćeni servisi u Grčkoj i Austriji, dok godišnja registracija košta oko 800 evra. Auto je dugačak šest i po metara i težak 2,7 tona.

Godinama je bio garažiran, sve dok za njega nije saznao ovaj Valjevac, kome je ovo 13. po redu automobil marke „jaguar“.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...