ZASTRAŠUJUĆA POZADINA JAGUARA CECE I ARKANA, SLEDIĆETE SE KAD ČUJETE: A ovo su poslednje fotke čuvene limuzine!
Foto: Prinstcreen

PROKLETSTVO

ZASTRAŠUJUĆA POZADINA JAGUARA CECE I ARKANA, SLEDIĆETE SE KAD ČUJETE: A ovo su poslednje fotke čuvene limuzine!

Crna Hronika -

Čuveni "jaguar" u kome su se na svadbi vozili Ceca i Arkan 19. februara 1995. godine, od tada je u žiži javnosti. Reč je o posebnom modelu ove limuzine „mažestic“ , kojih u produženoj verziji ima svega 121 širom sveta.

Inače sada je u vlasništvu jednog Valjevca, koji ponosno kaže da jedini u Evropi, pored zvaničnika Ujedinjenog Kraljevstva, ima priliku da se vozi u ovom luksuznom automobilu.

Priča o limuzini, dugačkoj šest i po metara, ponovo je aktuelizovana nakon što je ovaj Valjevac dao oglas za njenu prodaju, i to po vrtoglavoj ceni od 121.000 evra!

foto: Pink.rs

- Moj auto je 116. po redu izrađen u posebnoj produženoj verziji. Svi su bordo boje, osim jaguara koji je u crnoj boji rađen za potrebe Ujedinjenog Kraljevstva i u njemu se svojevremeno vozio nekadašnji premijer Toni Bler. Cena koja je navedena u oglasu od 121.000 evra ima svoju simboliku, jer na celom svetu proizveden 121 primerak ovakvog jaguara. Nemam nameru da ga prodam, već sam želeo da ga na neki način izreklamiram - priznaje u razgovoru vlasnik Bojan Matić.

foto: Pink.rs

Međutim, mnogo manje se zna priča o prvom vlasniku čuvenog "jaguara". Naime, to je bio kontroverzni biznismen Andrija Drašković. U vreme svadbe veka, Arkan i Andrija bili su u dobrim odnosima, pa ništa nije bilo sporno u tome da se voze u čuvenom "jaguaru".

Međutim, pola decenije kasnije, 15. januara 2000. godine izvršeno je ubistvo Željka Ražnatovića u hotelu Interkontinental. Samo mesec dana kasnije, počela je krvava osveta u beogradskom podzemlju i redom su padale glave, među kojima i mafijaškog bosa sa Miljakovca Zorana Uskokovića Skoleta, zatim Radoslava Bate Trlajića, Gorana Lainovića Dugog, Zorana Davidovića Ćande i drugih.

foto: Pink.rs

Ubrzo je na listu za odstrel došao i Andrija Drašković, za koga se znalo da je u Šabac prevezao Dobrosava Gavriča, trostrukog ubicu iz Interkontinentala.

Iako ga policijska istraga nikada nije povezala sa likvidacijom Arkana, na Draškovića su nekoliko puta pokušani atentati, stradali su njegovi telohranitelji, a on nikada nije bio povređen. Upravo prvi vlasnik "jaguara", u podzemlju je označen kao organizator ubistva Arkana.

foto: Pink.rs

Inače, ova luksuzna limuzina, iako je 1990. godište, ima svu opremu, kao najsavremenija vozila. Međutim, njeno održavanje je skupo, jer su najbliži ovlašćeni servisi u Grčkoj i Austriji, dok godišnja registracija košta oko 800 evra. Auto je dugačak šest i po metara i težak 2,7 tona.

Godinama je bio garažiran, sve dok za njega nije saznao ovaj Valjevac, kome je ovo 13. po redu automobil marke „jaguar“.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track