SUPRUGA NOVINARA JOVANOVIĆA SVEDOČILA PRED SUDOM: Pomislila sam da smo beskućnici, poželela sam da i ja izgorim
Foto: Marina Lopičić

PALJENJE KUĆE

SUPRUGA NOVINARA JOVANOVIĆA SVEDOČILA PRED SUDOM: Pomislila sam da smo beskućnici, poželela sam da i ja izgorim

Crna Hronika -

Jela Deljanin, supruga novinara "ŽigInfo" Milana Jovanovića, čije je paljenje kuću prema navodima tužilaštva naručio nekadašnji predsednik Grocke Dragoljub Simonovć pred Drugim osnovnim sudom ispričala je da se do današnjeg dana nije psihički oporavila od onoga što su preživeli kobne noći u decembru 2018.

- Izgorelo mi je sve što smo ceo život stvarali. Psihički sam loše, imam traume od tog dana, ne mogu da spavam, lečim se na psihijatriji. Na svaki šum, korak, zvuk automobila - okrecem se ispričala je supruga Milana Jovanovića. Prema njenim rečima, te noći nije mogla da zaspi i dvadesetak minuta pre tri sata, začula je dva ili tri pucnja, nalik na petarde.

foto: Vladimir Šporčić

- Odjednom sam čula lomljavinu stakla, izašla sam na tereasu, vidim automobil u daljini i pogledam ka našoj garaži, a ona gori. Od dima sam jedva videla ispred sebe. Ušla sam u sobu u kojoj je spavao Milan, vukla sam ga, a on se nije odazivao i nisam mogla da ga probudim, opio ga je dim. Smogla sam snage i izvukla ga iz kreveta - ispričala je Jelan Deljanin.

1 / 3 Foto: Marina Lopičić

Kada je spasla supruga, prisetila se i da je želela da se vrati u kuću po dokumenta, ali da nije mogla jer je u kući vatra već buknula.

- Samo mi je bilo u glavi: "Jao bože, ostali smo beskućnici, sve nam je izgorelo, novac za stare dane, kako se kaže sahranu, sve". Imala sam želju i ja da izgorim - rekla je Deljaninova.

Prema njenim rečima, kada su sredili kuću i vratili se u nju početkom juna, dolazio je "čovek koji im je nudio novac da sve gurnu pod tepih".

- Ne znam ko je, dolazio je da nam nudi novac da sve ode pod tepih. Milan ga je oterao - rekla je ona

(Kurir.rs/J. S. foto Vladimir Šporčić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja