NASTAVAK SUĐENJA ZA UBISTVO BIZNISMENA SAVA GAČANINA: Odbačen zahtev da se izuzme tužilac i njegovi zamenici
Foto: Privatna Arhiva

PRAVDA NA ČEKANJU

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBISTVO BIZNISMENA SAVA GAČANINA: Odbačen zahtev da se izuzme tužilac i njegovi zamenici

Crna Hronika -

Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu, saznaje "Kurir" nezvanično, odbacilo je zahtev branioca okrivljenog Vladimira Božovića (32) za izuzeće višeg javnog tužioca u Užicu i trojice njegovih zamenika, pa bi danas u Užicu, pred većem petorice Višeg suda, trebalo da počne ponovljeno suđenje za ubistvo biznismena Sava Gačanina, 14. januara 2018. godine.

Ponovljeno suđenje u ovom slučaju trebalo je da počne 21. maja, ali je kragujevački advokat Tatomir Leković, branilac Vladimira Božovića, tog dana zatražio izuzeće višeg javnog tužioca u Užicu i trojice njegovih zamenika, pa je suđenje odmah prekinuto. Po onome što je Leković rekao, Više javno tužilaštvo diskriminiše njegovog branjenika, dok je blagonaklono prema drugom okrivljenom, Milovanu Čekićeviću iz Užica, pa je zbog toga tražio izuzeće tužilaca.

Inače, presudom Višeg suda u Užicu od 4. decembra prošle godine, Vladimir Božović osuđen je za ubistvo Gačanina na 35 godina zatvora, dok je Čekićeviću izrečeno devet meseci zatvora zbog toga što je od Gačanina ranije ukrao hiljadu evra.

Ova presuda oborena je u drugom stepenu, pred Apelacionim sudom u Kragujevcu, pošto je utvrđeno da je u petočlanom sudskom veću koje je izreklo presudu bio i sudija koji je bio u veću koje je potvrdilo optužnicu protiv Božovića i Čekićevića a što zakon ne dozvoljava. Apelacioni sud u Kragujevcu naložio je novo suđenje.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track