Najnovije vesti

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA OSUĐUJE NEPRIMERENO PONAŠANJE: Sudija mora da pazi na ponašanje i van sudnice!
Foto: Dragan Kadić

saopštenje

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA OSUĐUJE NEPRIMERENO PONAŠANJE: Sudija mora da pazi na ponašanje i van sudnice!

Crna Hronika

Udruženje sudija i tužilaca Srbije najoštrije je osudilo neprimereno ponašanje sudije Osnovnog suda u Prokuplju, kom je Osnovno javno tužilaštvo iz tog grada odredilo zadržavanje, pošto je navodno vozio pijan a potom napao policajce.

- Ne komentarišući detalje događaja koji su za sada poznati samo iz medija, osuđujemo svako neprimereno ponašanje jer nosioci pravosudnih funkcija moraju da čuvaju dostojanstvo profesi, je i na radu i van rad. Sudije i tužioci imaju i povišen nivo odgovornosti u ponašanju u javnosti u odnosu na druge jer svojim držanjem moraju da daju primer i odražavaju važnost društvene uloge koju imaju - izjavila je juče Ivana Josifović, predsednik Upravnog odbora Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

foto: Udruženje sudija i tužilaca Srbije

Kako je Kurir objavio M. R. je zatečen za volanom automobila dok je u krvi imao 2,41 promil alkohola, a tokom privođenja napo je policijskog službenika i udario ga u vrat.

Čak i nakon privođenja u stanicu, sudija je nastavio da preti policajcima kojima je navodno vikao "da kod kuće ima pušku i sekiru i da će ih sve pobiti".  

(Kurir.rs/J. S. foto Udruženje sudija i tužilaca, Dragan Kadić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...