SAČMAROM RAZNEO GLAVU KOMŠIJI ZBOG OGRADE: Krvavi epilog višegodišnjeg sukoba! SAČEKUŠA PRED KUĆOM!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

HOROR U NEGOTINU

SAČMAROM RAZNEO GLAVU KOMŠIJI ZBOG OGRADE: Krvavi epilog višegodišnjeg sukoba! SAČEKUŠA PRED KUĆOM!

Crna Hronika -

- Godinama smo se svađali zbog te ograde jer je ušao malo u moje dvorište, izjavio Dragutin Radučić (82), koji je ubio prvog suseda Jovana Nikolića (71)

„Tako je moralo biti. Ubio sam ga jer je ušao ogradom u moj posed!“

Ovo je, kako nezvanično saznajemo, pred Višim tužilaštvom u Negotinu juče ispričao Dragutin Radučić (82), koji je osumnjičen da je u subotu uveče u selu Dušanovac sa dva hica iz lovačke puške ubio svog prvog komšiju Jovana Nikolića (71).

Dragutin Radučić se sam predao policiji, predao je i lovačku pušku, i odmah priznao zločin. Njegov iskaz šokirao je inspektore.

foto: Kurir, Privatna Arhiva

Opisao zločin

- Radučić je hladnokrvno izneo odbranu i sve vreme je tužiocu ponavljao da je „tako moralo biti“. Objasnio je da se godinama svađao s komšijom zbog ograde koju je ovaj postavio, jer je smatrao da je ona nekoliko centimetara u njegovom posedu. Sve vreme je bio smiren i nije pokazao ni trunčicu kajanja zbog zločina, opušteno je odgovarao na pitanja - objašnjava naš sagovornik.

- Na mahove je bio nerazumljiv, pričao je nepovezano, ali je detaljno opisao zločin, pa se njegov iskaz potpuno poklopio sa snimkom s nadzorne kamere koja je snimila likvidaciju u selu kod Negotina - dodao je naš sagovornik.

Prema saznanjima Kurira, naloženo je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

- Posle saslušanja pred tužiocem određen mu je pritvor do 30 dana, ali je i naloženo da on bude psihijatrijski veštačen. Utvrđeno je i da je puška kojom je ubio Jovana Nikolića bila u legalnom posedu, jer je imao urednu dozvolu za nju - kazao je izvor.

Podsetimo, Radučić je komšiju ubio sa dva hica iz lovačke puške.

Krupna sačma

- Puška je namenjena lovu na krupnu divljač i napunjena je krupnom sačmom, tako da je on sa dva hica bukvalno razneo glavu nesrećnom Nikoliću - dodao je sagovornik Kurira iz istrage.

On je zločin najverovatnije planirao, jer je stajao na merdevinama u svom dvorištu sakriven iza ograde. Kad je ugledao komšiju koji je zalivao cveće, zapucao je ka njemu.

Krvavo... Kristijan Nikolić,  sin ubijenog
Krvavo... Kristijan Nikolić, sin ubijenogfoto: Kurir

- Nikolić je pokušao da pobegne, ali je Radučić ušao u njegovo dvorište i pucao mu u glavu. Telo nesrećnog čoveka pronašli su rođaci, a osumnjičeni se mirno predao policiji - kaže izvor.

Naš sagovornik kaže „da kad je reč o lovačkoj pušci kojom je izvršio zločin, potvrđeno je da je imao urednu dozvolu za držanje i nošenje oružja u lov“:

- Ispostavilo se da ju je i bukvalno upotrebio za lov na komšiju, i to krupnom sačmom, kojom mu je razneo glavu.

REKONSTRUKCIJA

VREBAO GA SA OGRADE

  1. Dragutin Radučić je vrebao komšiju Jovu Nikolića sa zida svoje ograde
  2. Kad je Jova izašao u dvorište i počeo da zaliva cveće, pucao je u njega iz lovačke puške
  3. Jova je pogođen u rame i pokušao je da pobegne u kuću
  4. Dragutin je upao u komšijino dvorište i pucao Nikoliću u glavu. jova je ostao na mestu mrtav, Dragutin se predao

Meštani o ubici

RADUČIĆ KOCEM PRETUKAO KOMŠIJU

Meštani Dušanovca o Radučiću ni juče nisu imali reči hvale.

- Jovu je ubio najgori čovek u selu. Sa svima se svađao i tukao, još se pamti kako je komšiju tukao kocem - kazali su meštani, koji će danas ispratiti ubijenog na poslednji počinak.

Kurir.rs/ S. Božinović - D. Ilić Foto: Kurir, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track