MONSTRUM IZ MIRIJEVA KOJI JE ISKASAPIO KOMŠIJU PRIZNAO: Ubio sam Mašulovića, proganjao me je!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

apelacioni sud

MONSTRUM IZ MIRIJEVA KOJI JE ISKASAPIO KOMŠIJU PRIZNAO: Ubio sam Mašulovića, proganjao me je!

Crna Hronika -

Obren Zirojević (39) koji je zbog ubistva komšije Draga Mašulovića (61) 30. januara 2015. u beogradskom naselju Mirijevo osuđen pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak će se naći pred Apelacionim sudom, koji treba da donese konačnu presudu.

Podsetimo, prvom odlukom suda, bio je osuđen na 40 godina zatvora, među tu presudu je Apelacioni sud ukinuo i naložio novo suđenje.

- Drugostepeni sud, koji će u ponedeljak razmatrati žalbe na presudu, ne može da vrati na novo suđenje Višem sudu u Beogradu, već mora da donese konačnu odluku. On kaznu može da poveća, smanji, ili sam otvori glavni pretres pre donošenja odluke - objašnjava sagovornik Kurira.

U kaznu na koju konačno bude osuđen, Zirojeviću se računati i vreme koje je proveo u pritvoru od 2015. godine.

- Prema optužnici, optuženi se teretio za teško ubistvo na surov način iz koristoljublja i zbog toga je prvo bio osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Medutim, sud na osnovu veštačenjem izvedenih dokaza nije utvrdio da je reč o svirepom, niti ubistvu iz koristoljublja, pa je osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina za takozvano obično ubistvo - pojašnjava naš sagovornik.

Obren Zirojević je, podsetimo, osuđen nepravosnažno zbog toga što je u svom stanu u Mirijevu ubio Draga Mašulovića sa 15 udaraca u glavu tupim predmetom. Kako je navedeno u presudi, pošto je ubio prijatelja, odsekao mu je obe ruke i obe noge.

- Butine je spakovao u PVC džak, pa u platneni džak, a isto je uradio i sa trupom i rukama, koje je zatim Mašulovićevim "audijem" odvezao u Mašulovićevu garažu u Mirijevu i auto tu ostavio - navodi se u presudi. Posle hapšenja, u Zirojevićevom stanu, policija je zatekla natkolenice ubijenog Mašulovića, kao i krvavu odeću u kojoj je Zirojević bio kada je ubio komšiju. Na suđenju, Zirojević je priznao zločin, tvrdeći da ga je Mašulović pritiskao da mu vrati oko 3000 evra.

- Proganjao me danima da mu dam novac od tog džipa koji sam prodao. Na kraju sam mu rekao, dodi, spremio sam ti pare. I odmah sam ga ubio - rekao je on na suđenju.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Prinscreen, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track