Najnovije vesti

ŠPANCI TRAŽE POMOĆ, SVEDOCI IMAJU DVE VERZIJE PRIČE! Peruničić 19 puta NAGRAĐIVAN u zatvoru, onda se desio KRVAVI RAT
Foto: Printscreen

MEŠAVINA KOJA IZAZIVA NAPETOST I SMRT

ŠPANCI TRAŽE POMOĆ, SVEDOCI IMAJU DVE VERZIJE PRIČE! Peruničić 19 puta NAGRAĐIVAN u zatvoru, onda se desio KRVAVI RAT

Crna Hronika

Španska policija je u kontaktu s crnogorskim kolegama kako bi proverila kriminalnu prošlost Baranina Miloša Peruničića, koji je nedavno ubijen u Marbelji, a čija je likvidacija vezana za nedozvoljene radnje na teritoriji Crne Gore. 

Istražitelji se nadaju da će im to pomoći da razreše motiv ovog ubistva.

Čini se da istraga ukazuje da je Peruničić bio član kriminalne organizacije sa Balkana koja je već duže vreme u sukobu sa drugim klanom. Njihov rat, kako piše lokalna štampa, već ostavlja dugačak trag ubistava širom Evrope.

Španska policija je uspela da potvrdi pravi identitet ubijenog, koji je prvobitno identifikovan na osnovu dokumentacije koju je koristio u Španiji od kada je stigao u tu zemlju 2013. godine, prenosi crnogorska "Pobjeda".

- Žrtva je prvi put identifikovana u Španiji 11. septembra 2014. godine pod imenom Slaviša, kada ga je patrolni čamac presreo u čamcu sa 31 kilogramom kokaina. Sa istim identitetom mu je suđeno. Tužilaštvo je tražilo da bude osuđen na 13 godina zatvora, ali ga je sud osudio na šest godina. U kazneno-popravni centar Botafuegos (Algekiras) ušao je kao Slaviša. Imao je uzorno ponašanje, zbog čega je 19 puta nagrađivan - pišu španski mediji.

foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Španski mediji su preneli da je u centru Marbelje, oko dva časa po podne, ubijen muškarac, koji je, prema prvim podacima, zadobio pet rana od metaka.

- Ubijeni je državljanin Crne Gore. Napadač je iznenadio žrtvu nasred Ulice Artura Rubinštajna, paralelno sa središnjom Avenijom Rikardo Sorijano, i ispalio rafal u nju. Policija je pronašla telo u lokvi krvi na pešačkom prelazu u Ulici Artura Rubinštajna - objavili su španski mediji.

Ubica je ispalio smrtonosne hice u Baranina na pešačkom prelazu, a na fotografijama sa lica mesta vidi se da su ga meci pogodili u predelu glave. Peruničić je umro na licu mesta. Španska policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen.

Kako su objavili španski mediji, Peruničić je snimio poslednje trenutke svog života. Navodno, neposredno pre nego što je surovo likvidiran, snimao je zvučnu poruku u kojoj se u jednom trenutku čulo "neko puca" i zvuk ispaljenih hitaca.

Ubijeni Baranin je dovođen u vezu sa ubistvom hrvatskog novinara Iva Pukanića.

foto: Printscreen, Banda B

- Robert Matanić, koji je osumnjičen za ubistvo Pukanića, dovodio je Miloša Peruničića u vezu s likvidacijom vlasnika "Nacionala". On je hrvatskoj policiji rekao da je Željka Milovanovića i Bojana Gudurića, koji su takođe osumnjičeni za ubistvo Pukanića, u poznao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, i to preko Miloša Peruničića iz Crne Gore. Peruničić je s Milovanovićem uhapšen zbog pljačke Delta banke. Matanić je ispričao da je zajedno s njima planirao neuspeli beg iz zatvora - objavio je ranije "Pres".

Matanić je rekao da mu je u leto 2008. godine upravo Miloš Peruničić javio da u Zagreb dolaze Gudurić i Milovanović i naložio mu da im na svaki način pomogne.

Dve verzije priče!

Kako su nakon ubistva Miloša Peruničića preneli španski mediji, ubica je stao pred žrtvu i povukao okidač automatskog pištolja. Potom je pobegao motociklom. Neki izvori tvrde da ga je neko pokupio tim vozilom, dok drugi tvrde da je ubica upravljao motociklom.

- Mafije iz istočnoevropskih zemalja na ovom području koegzistiraju sa bandama iz Kolumbije, Švedske i Irske. Oni se međusobno povezuju kroz poslove trgovine narkoticima, ženama i krijumčarenim duvanom, kao i kroz pranje novca ili unajmljivanje ubica. Ta mešavina izaziva napetost i smrt objavio je ranije - portal El Espanjol.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...