MAJKA POKOJNE JOVANE DENČIĆ (17) STRAHUJE OD BIVŠEG ZETA: Ubio mi je trudnu ćerku, bojim se, ubiće i mene i svoje dete!
Foto: Privatna Arhiva

ISPOVEST

MAJKA POKOJNE JOVANE DENČIĆ (17) STRAHUJE OD BIVŠEG ZETA: Ubio mi je trudnu ćerku, bojim se, ubiće i mene i svoje dete!

Crna Hronika -

Jadranka Durmišević kaže da živi u strahu otkako je njen bivši zet Senad Redžić (34), koji joj je u Centru za socijalni rad u Knjaževcu iskasapio mezimicu, odslužio kaznu

"Dođi, lutko, da te pomilujem i zagrlim", rekao je Senad Redžić, pa 17 puta zario nož u vrat i grudi Jovani Denčić (17), majci svoje tada dvogodišnje ćerke, i to u prostorijama Centra za socijalni rad u Knjaževcu.

foto: Privatna Arhiva

Jovana, koja je rešila da napusti Redžića zbog konstantnog zlostavljanja, preminula je na mestu, a on je proglašen krivim i osuđen na dugogodišnju robiju.

ubijena Jovana Denčić
ubijena Jovana Denčićfoto: Privatna Arhiva

Od ovog svirepog zločina prošlo je tačno 11 godina, a Senad Redžić, koji sada ima 34 godine, odslužio je kaznu i u decembru 2019. izašao je na slobodu. Nedugo zatim Redžić je ponovo uhapšen, i to zbog pretnji smrću svojoj nekadašnjoj tašti, ali i ćerki.

Bol ne prolazi

Jadranka Durmišević (51), majka zverski ubijene Jovane, u potresnoj ispovesti za Kurir kaže da bol za ćerkom ne prolazi već deceniju, ali ni strah od bivšeg zeta.

foto: Privatna Arhiva

- Senad je preko prijatelja i rođaka pretio da će mi se osvetiti kad bude odležao kaznu. Govorio je da će ubiti i mene, ali i moju unuku, koja sada ima 13 godina, ukoliko ona ne bude želela da živi s njim - počinje priču Jadranka i nastavlja:

- Unuka mi je rekla da Senada ne želi u životu da vidi, toliko ga se plaši. Njegove pretnje sam prijavila policiji i on je uhapšen po drugi put i trenutno je u pritvoru, ali bojim se šta će biti kad izađe.

foto: Privatna Arhiva

Naša sagovornica kaže da unuci nije smela da kaže da joj je otac odležao kaznu, ali ni da im je pretio.

- Ne smem da joj kažem. Nemam ni advokata, jer nemam novca za to, ali boriću se kako znam i umem da spasem unuku od zlotvora. Ćerku nisam mogla, ali nju mu ne dam! - odlučna je Jadranka.

Ona dodaje da je za ovih 11 godina mnogo propatila, a da joj je najteže bilo da gleda unuku kako raste bez majke.

- Samo moja i njena duša znaju kako nam je. Sećam se, još je mala bila, pita me gde je mama, lažem je da je na poslu. Koliko je samo puta u snu dozivala: "Mama, mama". Ona svoju majku zna samo po slici sa spomenika - priča ova žena dok se jecajući priseća tog kobnog 9. juna 2009, kada je zauvek ostala bez svoje Jovane.

ubica Senad Redžić
ubica Senad Redžić foto: Privatna Arhiva

Ubadao ju je kao zver

- Jovana i Senad su živeli zajedno dve godine, od njene petnaeste. Maltretirao ju je od prvog dana, trpela je batine. Kad je rodila devojčicu, pokušavala je da ga napusti, ali ju je on pretnjama vraćao. Na kraju je skupila hrabrosti i otišla od njega - priča Jadranka i dodaje:

- Tog 9. juna Jovana je trebalo da u Centru za socijalni rad potpiše sporazum za roditeljsko pravo nad ćerkom. Zajedno su bili u Centru. Bez emocija ju je namamio u zagrljaj, ali umesto toga počeo je da je ubada kao divlja zver. Socijalni radnici su bili tu, ali nije moglo ništa da se učini. Teško mi je i zbog toga što je moja Jovana bila trudna, u četvrtom mesecu, nosila je još jedno njegovo dete. Ni njemu nije dao šansu da živi.

foto: Privatna Arhiva

Obilazi grob: Zlotvor mi je sve uzeo

Jadranka navodi da redovno sa unukom obilazi ćerkin grob i da joj je život od njenog ubistva postao pakao.

- Tamo sam mojoj Jovani punoletstvo obeležila, jer ga nije dočekala. Nisam upoznala ni drugo unuče, zlotvor mi je sve uzeo. Da je pravde, trebalo bi doživotno da bude u zatvoru - kaže neutešna Jadranka.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja