OGROMNA ZAPLENA CARINIKA, ZA DVA DANA PREKO 100.000 EVRA: Putnici pare skrivali svuda po kolima, ali uzalud (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

nelegalan unos deviza

OGROMNA ZAPLENA CARINIKA, ZA DVA DANA PREKO 100.000 EVRA: Putnici pare skrivali svuda po kolima, ali uzalud (FOTO)

Crna Hronika -

Samo u protekla dva dana carinici su na prelazima Preševo i Horgoš zaplenili preko 100.000 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carina. U prvom slučaju je 19. juna na izlaznoj strani Preševa izdvojen auto belgijskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 64-godišnji državljanin Belgije turskog porekla.

foto: Uprava carina Srbije

"On je rekao da nema ništa da prijavi osim ličnog prtljaga, što se ispostavilo kao netačno, jer su carinici nakon toga u motoru automobila, filteru za klimu i u ladici između vozačkog i suvozačkog sedišta pronašli 57.000 evra, od čega je putniku vraćen dozvoljeni iznos, dok će se o ostatku izjašnjavati nadležni sud", piše u saopštenju.

foto: Uprava carina Srbije

Dan ranije se na ovom istom prelazu desila slična situacija, osim što je automobilom sa nemačkim registracijama putovao bračni par turskih državljana.

foto: Uprava carina Srbije

"Oni su takođe negirali da imaju bilo šta za prijavljivanje, da bi carinici potom u rukohvatu na zadnjem sedištu automobila pronašli 44.000 neprijavljenih evra, od čega je supružnicima odmah vraćeno 20.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan", dodaje se u saopštenju.

foto: Uprava carina Srbije

Carinici su juče na Horgošu izdvoili auto sa nemačkim registracijama kojim je putovalo troje turskih državljana.

foto: Uprava carina Srbije

"Oni su kao i mnogi pre njih tvrdili da sa sobom nose dozvoljeni iznos novca, da bi carinici tokom kontrole u njihovom prtljagu i među ličnim stvarima pronašli 51.000 sakrivenih evra. Detaljnim pregledom je najpre u jastuku koji se nalazio među torbama u prtljažnom delu pronađeno 20.000 evra, da bi potom i u neseseru na dnu termo torbe bilo otkriveno još 10.000 evra. Na kraju se i u garderobi putnika koju su nosili na sebi našla još 21.000 neprijavljenih evra, koliko je nakon vraćanja dozvoljene sume privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred sudom", piše u saopštenju.

foto: Uprava carina Srbije

Istog dana su na Horgošu carinici pronašli 32.000 neprijavljenih evra kod oca i sina albanskog porekla, koji su putovali iz Štutgarta ka Kosovu i Metohiji.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track