OSVETA ZBOG ZAPALJENOG MERCEDESA: Podignuta optužnica za ubistvo! Darko izrešetao Miloša ispred njegove kuće
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

ISPALIO 12 METAKA

OSVETA ZBOG ZAPALJENOG MERCEDESA: Podignuta optužnica za ubistvo! Darko izrešetao Miloša ispred njegove kuće

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nišlije Darka M. (34) jer je 20. novembra prošle godine iz osvete ubio Miloša Radojkovića (25).

On je u žrtvu ispalio čak 12 metaka od kojih ga je pogodilo 10, a motiv svirepog zločina bila je osveta zbog paljevine vozila. Ukoliko bude osuđen, preti mu kazna do 40 godina robije koliko je propisano za teško ubistvo za koje se tereti.

Kako je utvrđeno tokom istrage, Darko je sačekao žrtvu ispred njegove iznajmljene kuće u niškom naselju Beverli Hils i upucao ga pištoljem "CZ 99" za čije držanje nije imao dozvolu.

"Motiv za ubistvo bila je osveta jer je Miloš 28. juna 2019. godine, na dan kada se Darko ženio, zapalio 'mercedes', vlasništvo njegove supruge a zapaljivom tečnošću polio 'golf' koji je Darko koristio. Policija je rasvetlila paljevinu pa se protiv Miloša vodio postupak prd Osnovnim sudom u Nišu. Međutim, Darko nije hteo da čeka ishod sudskog postupka već je odlučio da uzme pravdu u svoje ruke", objašnjavaju sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

foto: Kurir

Nakon ovog događaja, kako je utvrdilo tužilaštvo, Darko je više puta pozivao Miloševu suprugu i upućivao joj pretnje.

"Govorio joj je: 'Dobro bre, što se ovo desilo, što mi bre zapali auto? Zapamtićete vi mene, ne mogu da verujem šta sam doživeo!'. Uporedo, počeo je da prati svoju žrtvu koristeći fotografije koje je Miloševa supruga postavljala na društvenoj mreži Instagram. Na taj način je saznao i gde žive i upoznao se sa njihovim navikama što mu je omogućilo da isplanira zločin", navode izvori.

U predvečerje 20. novembra, Darko realizuje plan i Radojkoviću postavlja sačekušu ispred kuće u kojoj je stanovao sa suprugom i tada trogodišnjom ćerkicom.

"Miloš je nakon što se vratio sa posla nakratko ušao u kuću, ostavio namirnice a zatim se vratio u dvorište gde je ostavio upaljen motocikl. Kada je video napadača, obratio mu se rečima: 'Šta ti je, bre?' i opsovao ga a zatim počeo da doziva suprugu. Shvatio je da je u smrtnoj opasnosti i počeo da se povlači ka garaži ali je Darko iz neposredne blizine u njega ispalio 12 metaka od kojih ga je pogodilo 10, većina u grudni koš zbog čega je preminuo na licu mesta", objašnjavaju naši sagovornici.

Posle zločina, Darko je pobegao, policija je odmah posumnjala na njega, pretpostavivši da je on imao motiv da usmrti Miloša, ali je osumnjičeni negirao zločin. Međutim, odbio je poligrafsko testiranje zbog čega je policija posumnjala da ne govori istinu što su potvrdili dokazi pronađeni na mestu zločina, pre svega biološki tragovi na čaurama.

Kako se pretpostavlja, Radojković je Darku zapalio vozilo po nečijem nalogu jer njih dvojica nisu bili u zavadi. "Mercedes" koji je poliven benzinom a zatim zapaljen je pretrpeo totalnu štetu a u požaru je oštećen i "hjundai" koji je bio parkiran kraj njega.

Radojković je verovao da neće biti uhapšen pa je čak pružio utočište svom prijatelju F. V. za kojim je bilo raspisano 7 poternica zbog brojnih krivičnih dela na području Niša i Vranja. On je zatečen u njegovom stanu prilikom Miloševog hapšenja i upućen na izdržavanje kazne u niški zatvor.

Darko će se prvi put pojaviti pred sudom 3. jula za kada je zakazano pripremno ročište.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track