Najnovije vesti

SEĆATE LI SE HAMERA KOJI JE DIVLJAO PO CENTRU BEOGRADA? Vozač Šotra i dalje u bekstvu, a evo kako je postupio sud (FOTO)
Foto: Ana Paunković

NAPRAVIO NIZ INCIDENATA U DECEMBRU 2018.

SEĆATE LI SE HAMERA KOJI JE DIVLJAO PO CENTRU BEOGRADA? Vozač Šotra i dalje u bekstvu, a evo kako je postupio sud (FOTO)

Crna Hronika

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor Aleksandru Šotri (40) optuženom da je 15. decembra 2018. vozio džip "hamer" i njime napravio niz incidentata u centru Beograda, jer se nije odazvao na niz poziva za suđenje.

Rešenje o određivanju pritvora potvrdio je Viši sud u Beogradu, rekla je za Tanjug portpatol Prvog osnovnog suda Bojana Stanković.

1 / 12 Foto: Ana Paunković

Potraga za njim raspisana je ranije.

Suđenje bezuspešno je zakazivano od maja prošle godine.

Određivanje pritvora osobi koja se krije od suda, daje ovlašćenje policiji za njegovo momentalno hapšenje i privođenje sudu.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog tužilaštva Šotra se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Šotra se tereti da je u decembru 2018. automobilom "hamer" izazvao niz incidenata u Beogradu, tako što je najpre je u Terazijskom tunelu oštetio nekoliko automobila, a zatim nastavio, kako se sumnja, Svetogorskom ulicom i na raskrsnici s Palmotićevom srušio semafor, oštetio kiosk i lakše povredio radnicu, a potom peške napustio lice mesta.

Tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na bezuslovnu kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole u maksimalnom trajanju (koje je propisano zakonom) - od pet godina.

Šotri je prošle godine, na predlog tužilaštva, sud oduzeo pasoš i vozačku dozvolu.

Takođe mu je izrekao zabranu napustanja boravišta, uz obavezu redovonog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...