ADVOKAT UPOREDIO PLJEVLJAKA SA ĐOKOVIĆEM: Šarić je uspešan kao Novak ili Dejo!
Foto: Dado Đilas

specijalni sud

ADVOKAT UPOREDIO PLJEVLJAKA SA ĐOKOVIĆEM: Šarić je uspešan kao Novak ili Dejo!

Crna Hronika -

Advokat Ilija Radulović uporedio je juče u završnoj reči pred presudu za pranje novca, optuženog Darka Šarića sa poznatim teniserom Novakom Đokovićem, ali i drugim uspešnim sportistima, poput fudbalera Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića.

- Stavljam ga u isti rang, kao uspešnog čoveka. On je uspeo da se iz jednog malog, crnogorskog mesta uzdigne i uspe u životu. Ova optužnica je jedno prokleststvo. Neću da branim nijednu političku opciju, ali vas molim da samo doneste zakonsku presudu i ne počinite sudsko ubistvo i osudite nekog bez dokaza - rekao je Radulović, koji zastupa optuženi bračni par Radovana i Dubravku Šrtbac.

foto: Reuters

Šarićev branilac, advokat Dejan Lazarević zatražio je za njega i optuženog Nebojšu Jestrovića oslobađajuće presude, pozivajući se na nalaz sudskih veštaka.

- Čime tužilaštvo dokazuje da je novac prljav, da potiče od prodaje kokaina? Najbitnije pitanje je kako je stigao, gde je prodat, po kojoj količini i ceni. Optužnica nema veze sa istininom, a to je dokazano veštacenjem i drugim dokazima. Šarić je rekao je da je ovo njegova najomiljenija optužnica jer nema nikakvih dokaza. Jestrović je izvstan ekonomski stručnjak, niko nije mogao da podstrekne na "pranje para"- rekao je advokat Dejan Lazarević.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Dado Đilas, Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track