ODLOŽENO SUĐENJE VALJEVSKOJ GRUPI: Izostalo nekoliko advokata, a dvojica tuženih nisu privedeni
Foto: Nemanja Nikolić

kriminal u srbiji

ODLOŽENO SUĐENJE VALJEVSKOJ GRUPI: Izostalo nekoliko advokata, a dvojica tuženih nisu privedeni

Crna Hronika -

Suđenje pripadnicima "valjevske grupe" optuženim za niz teških krivičnih dela odloženo je danas za 4. septembar u Specijalnom sudu u Beogradu. Do odlaganja je došlo zbog izostanka nekoliko advokata, ali i neprivođenja dvojice optuženih koji su na izdržavanju kazne zatvora u požarevačkoj Zabeli.

Termin za suđenje zakazan je i za 24. septembar. Ova grupa ponovo je došla u žižu javnosti krajem prošle godine, nakon nekoliko incidenata koje je u sudnici i van nje napravio optuženi Zoran Jeličić, zbog čega je više puta bio kažnjavan.

Današnji pretres prošao je bez incidenata. Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, a od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina je odložena na zahtev odbrane.

Optuženi su Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda i iznude novca.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track