BOLESNU ŽENU DRŽALI KAO ROBINJU U OBRENOVCU: Osuđeni bivši supružnici iz pakla, evo koliko će robijati
Foto: Privatna arhiva

VIŠI SUD U BEOGRADU

BOLESNU ŽENU DRŽALI KAO ROBINJU U OBRENOVCU: Osuđeni bivši supružnici iz pakla, evo koliko će robijati

Crna Hronika -

Bivši supružnici Nenad Petrović (36) i Mileva Martinov (28), osuđeni su u Višem sudu u Beogradu na po tri i po godine zatvora zbog toga što su devet meseci držali zatočenu u svojoj kući u Obrenovcu teško bolesnu Jelenu V. (29).

Nesrećnu devojku, kako je u svojoj optužnici kojom ih je teretilo za trgovinu ljudima navelo tužilaštvo, držali su kao robinju, zlostavljali je, izgladnjivali, terali na prostituciju i prosjačenje, kao i da živi u nehumanim uslovima a terali su je i da jede izmet.

- Nadam se da ovako nešto više nikada nećete ponoviti, nije samo na kazni, nego i na vašoj savesti - obratio se sudija Bojan Mišić optuženima posle izricanja kazne. Inače, osuđenom Petroviću, zbog ranije osude koju je imao, izrečena je jedinstvena kazna od četiri godine i dva meseca zatvora.

Nenad Petrovic i Mileva Martinov, podsetimo, tokom iznošenja odbrane tvrdili su da je žrtva sve izmislila „jer je želela da im napakosti". Međutim, nisu mogli da objasne zbog čega je Jelenu V. policija 16. oktobra 2018. kada je i spašena iz kuće, zatekla kako spava na podu, pokrivena jaknom. Policija je u kući užasa pronašla i lance, kojima se, kako se veruje, vezivali ženu koju su držali kao robinju u svojoj kući.

(Kurir.rs/J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja