ROČIŠTE ZA "JOVANJICU" ZATVORENO ZA JAVNOST: Sledeće zakazano za 26. avgust a onda počinje glavni pretres!
Foto: Screenshot

ROČIŠTE ZA "JOVANJICU" ZATVORENO ZA JAVNOST: Sledeće zakazano za 26. avgust a onda počinje glavni pretres!

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu popodne je nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije i devetorice optuženih, koji se terete da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

Na ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, danas se o dokaznim predlozima izjašnjavao branilac Koluvije, a na sledećim ročištima koaj su zakazana za kraj avgusta predloge će izneti i branioci ostalih optuženih.

Na jučerašnjem ročištu tužilaštvo za organizovani kriminal je pročitalo obimnu optužnicu i iznelo svoje dokazne predloge, a optuženi su se izjasnili o krivici, negirajući krivična dela. Sledeća ročišta, koja će takođe biti održana bez prisustva javnosti zakazana su za 26, 27. i 28. avgust. Nakon toga će sud zakazati početak glavnog pretresa, koji će biti javan, a na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Pored Kolucije optuženi su i Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Koluvija i ostali optuženi, osim jednog koji je u bekstvu, su u pritvoru, a nedavno je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga tek otpočela. Ukupno dva osumnjičena su još uvek u bekstvu. Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Jelena Spasic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track