Najnovije vesti

ZLOČIN KOJI SE NE ZABORAVLJA: Monstruozno ubistvo u Beogradu! Silovao, pa svirepo usmrtio Ivanu (14)
Foto: Dado đilas

ODUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA

ZLOČIN KOJI SE NE ZABORAVLJA: Monstruozno ubistvo u Beogradu! Silovao, pa svirepo usmrtio Ivanu (14)

Crna Hronika

Na današnji dan pre šest godina dogodio se monstruozni zločin koji je potresao Srbiju.

Tog 31. jula 2014. Darko Kostić je silovao, a zatim svirepo ubio Ivanu Podraščić (14) iz Batajnice.

Ubica je kasnije osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. Tu presudu, koju je doneo Viši sud u Beogradu, u septembru 2016. potvrdio je Apelacioni sud.

Kostić je osuđen za krivično delo teško ubistvo i silovanje jer je najpre pretnjama po život prinudio devojčicu na obljubu, a onda je metalnim delom motike udario više puta u potiljak.

Nakon što je prestala da daje znake žživota, Kostić ju je umotao u tepih i dva ćebeta i odvukao ispod kuće u pošumljeni deo, gde ju je pokrio starim sunđerima i komadima nameštaja.

foto: Tanjugstić, Ubije

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud kao otežžavajuće okolnosti za Kostića cenio njegov raniji žživot, te da pred sudom nije iskazao ni najmanju dozu kajanja niti je u bilo kom momentu pokazao da žali za ubijenom.

Kostić se nalazi u pritvoru od rasvetljavanja ovog zločina i njegovog hapšenja u oktobru 2014. godine tri meseca nakon svirepog zločina.

Telo Ivane Podraščić, koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je tri meseca kasnije - u oktobru u napuštenoj kući u Rakovici.

Kostić je inače višestruki povratnik. Kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu. Za to delo bio je osuđen je na sedam godina zatvora.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...