SNIMAK KOJI DOKAZUJE SVU BAHATOST ŠIPTARA I KUMA: Vođe zemunaca vitlaju pištoljima usred kafane, dok ih trubači okružuju
Foto: Screeenshot Prva tv

Sejali strah

SNIMAK KOJI DOKAZUJE SVU BAHATOST ŠIPTARA I KUMA: Vođe zemunaca vitlaju pištoljima usred kafane, dok ih trubači okružuju

Crna Hronika -

Početkom dvehiljaditih, Spasojević i Luković, za zemuncima, sejali su smrt po Beogradu i, najčešće iz vozila u pokretu, ubili više od 20 beogradskih kriminalaca. Bili su strah i trepet, a od trgovine narkoticima imali su milione evra na raspolaganju. Upravo ovaj, možda i jedini snimak iz njihovog noćnog provoda svedoči o bahatosti vođa kriminalnog klana. Dok im trubači sviraju, Mile Luković Kum vadi pištolj, stavlja ga na sto, pa ga ubrzo vraća u futrolu.

Za ove zločine odgovarali su "zemunci", čiji je vođa, uz Legiju, bio Dušan Spasojević, i njegova desna ruka, Mile Luković Kum.

Oni su ubijeni kada su zapucali u pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice, koja je došla da ih uhapsi u jednoj kući u naselju Meljak kraj Beograda. Kada su Spasojević i Luković uperili oružje na specijalce, oni su uzvratili vatru i izrešetali ih.Poznato je da zemunci nikome nisu dozvoljavali da ih fotografiše, ili snima, pa se pretpostavlja da je neko od policijskih inspektora uspeo da sačuva ova video-zapis, snimljen šest meseci pre ubistva premijera Zorana Đinđića.

POGLEDAJTE SNIMKE IZ EMISIJE DOSIJE

Podsetimo, po zvaničnoj verziji Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), nakon što je dobila obaveštenje da se odbegli "zemunci" skrivaju u jednoj vikendici u Meljaku, otišla je u to mesto i uočila dva muškarca kako izlaze iz kuće. Specijalci su ih upozorili nekoliko puta, ali su se oni oglušili o naredbu da se zaustave. Uočili su osobu koja je uperila automatsku pušku prema pripadnicima SAJ i tada je prvi ubijen Spasojević, a zatim je Luković pokušao da aktivira bombu, pa je izrešetan.

Bio je 27. mart 2003. godine, u toku akcije "Sablja".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track