SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO ČITAV NIŠ SAD JE NA SUDU: Devojčicu (14) pokušali da prošvercuju i udaju u Nemačkoj
Foto: M.S.

pohvatani na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO ČITAV NIŠ SAD JE NA SUDU: Devojčicu (14) pokušali da prošvercuju i udaju u Nemačkoj

Crna Hronika -

Vest o krijumčarenju četraestogodišnje devojčice 31. maja prošle godine na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu potresla je ceo grad, a zbog sumnje da su trgovali ljudima počeo je glavni pretres u Višem sudu gde se za krivično delo terete nemačka državljanka M.B.(20), F.O. (44) iz Prištine kao i R.F. (35) iz Kragujevca.

- Oni se terete da za krivično delo trgovine ljudima u pokušaju. Na sudu će se saznati da li su planirali da ona prosjači, mada ima indicija i da su pokušali da je prošvercuju da bi se ona tamo udala, a za šta je tamo neko dobro platio - rečeno nam je iz jednog advokatskog tima.

foto: M.S.

Dan kada se zgranuo grad zbog ove vesti pamtiće se po saznanju da je F.O. navodno kupio devojčicu od njenih roditelja, ali ne u Nišu. Tada je kao obećao da će o njoj voditi brigu. Prema nekim pričama trebalo je da se uda za sina R.F..

- Nemica M.B. je bila neka vrsta posrednika i s obzirom da je nemačka državljanka pretpostavljalo se da bi lakše prešli granicu, nakon ulaska u avion. na prvi pogled se videlo da su njena dokumenta lažna jer je i slika bila drugačija, a i godište nije odgovaralo istini - rekao nam je tada jedan od ljudi koji je bio upoznat s istragom.

Odmah su svi bili pritvoreni radi istrage, a devojčicu je zbrinula socijalna služba. Suđenje se nastavlja 25. septembra, a sigurno da će biti zatvoreno jer je u pitanju maloletno lice.

Kurir.rs/M.S./Foto: M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track