MENJAO ISKAZ: Čumetov bratanac prvo tvrdio da su pucali na njega, a potom da je imao saobraćajku
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

KONTRADIKTORAN

MENJAO ISKAZ: Čumetov bratanac prvo tvrdio da su pucali na njega, a potom da je imao saobraćajku

Crna Hronika -

Nemanja Buha (31), bratanac Ljubiše Buhe Čumeta, prvog svedoka-saradnika u istoriji srpskog pravosuđa, povređen je u noći između subote i nedelje u Surčinu, a policija ispituje kako je tačno zadobio povredu glave.

Kako saznajemo, policiji je oko jedan sat posle ponoći prijavljeno da se kod benzinske pumpe u Vojvođanskoj ulici desila pucnjava, te da je neko ispalio hitac iz sačmarice na Čumetovog bratanca dok je bio u kolima sa suprugom.

Ne seća se detalja

- Policajci su zatekli Nemanju Buhu pored automobila "audi", imao je vidnu povredu na čelu, razderotinu. Policajcima je rekao da je nepoznata osoba pucala na njega, ali da se drugih detalja ne seća. Međutim, kada je prevezen u Urgentni centar da bi mu povreda bila sanirala, Buha je promenio priču i rekao da je zapravo imao udes, te da je kolima sleteo s puta - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje da policija proverava zbog čega je Buha mlađi menjao iskaz. - Na Buhinom automobilu nema oštećenja od pucnjave, a povreda na glavi je lakša i on je posle ukazane lekarske pomoći otpušten kući - dodaje izvor. Iako je policiji prijavljena pucnjava, koju je najpre potvrdio i sam Nemanja Buha, pa se potom predomislio, on je juče za Kurir ispričao verziju o saobraćajki. - Niko nije pucao! Sleteo sam s puta i udario u drvo. Glavom sam udario u volan i imam čvorugu, a supruzi, koja je bila sa mnom u autu, na svu sreću nije ništa, ali se potresla. Udario sam svojom stranom automobila, pukli su mi branik i šoferšajbna - rekao je Buha i dodao: - Otišao sam u Urgentni centar jer mi je tako rečeno. Povreda mi je već skoro prošla.

Ne zna da objasni

Buha, međutim, nije znao da objasni zbog čega je policiji prijavljeno da je neko pucao u njegovom pravcu. - Stvarno ne znam ko je i zašto je tako nešto izjavio, jer se to nije desilo i apsolutno nema veze s istinom. Da li je moguće da tu nema neke kamere s koje bi policija mogla da skine snimak pa da se vidi šta se dogodilo - kaže Buha, koji je inače sin Čumetovog brata Novaka. Nemanja je ranije bio u emotivnoj vezi s pevačicom Katarinom Grujić.

Na benzinskoj pumpi bila je i naša ekipa koja je zatekla oštećenje na drvetu i stakliće . Međutim ostaje nejasno šta je tražio na pumpi jer kako su nam rekli pumpa ne radi noću. S druge strane drvo je sa unutrašnje strane ograde, skoro preko puta ulaza u lokal pa je malo i to nejasno iz kog razloga je išao pravo na njega. U svakom slučaju šta se tačno desilo biće utvrđeno istragom koja je u toku.

Žena uplašena

Moglo je dete biti tu

Na benzinskoj pumpi u Surčinu juče nisu znali šta se u toku noći dogodilo, a na drvetu kod pumpe bila je oguljena kora, kao da je neko udario autom u stablo. Takođe, i nekoliko kocki sa trotoara bilo je odvaljeno. Jedan očevidac nesreće ispričao je medijima da se čula škripa guma, a potom i udarac u drvo. - Kada sam prišao vozilu, čuo sam devojku da govori: "Vidi šta si uradio, moglo je dete biti tu"- navodno je ispričao očevidac.

Problematični

Braća osuđena

Boško Buha (29), Čumetov sin, kao i Nikola Buha (29), njegov drugi bratanac, bili su uhapšeni u februaru zbog sumnje da su napali Aleksandra S. Oni su navodno došli do kuće oštećenog, udarili ga u glavu i oteli mu 500 evra, ali su mu 200 vratili. Boško je na saslušanju rekao da su hteli da pitaju Aleksandra zašto obilazi Ljubišinu kuću i fotografiše je. Čumetov sin je dva meseca kasnije sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, kojim je osuđen na 10 meseci kućnog zatvora.

(Kurir.rs/J. Rafailović - J. Ivić/ foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track