Najnovije vesti

SESTRA JE VIKNULA "BACI TO IZ RUKE", ALI BILO JE KASNO: Detalji eksplozije u Kruševcu u kojoj je troje povređeno
Foto: Shutterstock

NAJGORE PROŠAO DEČAK (14)

SESTRA JE VIKNULA "BACI TO IZ RUKE", ALI BILO JE KASNO: Detalji eksplozije u Kruševcu u kojoj je troje povređeno

Crna Hronika

To je bilo baš tu nasred dvorišta, sada se vide samo kapljice krvi. Stvari su bile svuda okolo, Dejan je izvukao jednu kesu iz kutije, upaljač je tu bio kao od bombe. Starija sestra je brzo viknula "baci to iz ruke, ali već je bilo kasno", svedoči Ivan Dimitrijević, rođak porodice Dejana Pavlovića (14), koji je povređen prilikom detonacije detonatorske kapisle na periferiji Kruševca.

Braća i sestre kažu da se povređeni tinejdžer, koji je od dramlija završio sa povredama tela, svih ekstremiteta i glave, više uplašio za svoju mlađu sestricu C.S.(4) i majku Sanju Stojanović (37), koje takođe nisu bile pošteđene od povreda.

Žena ima povredu podlaktice i deo leđa, dok je mlađa devojčica, na sreću, prošla sa povređenim prstom.

Zabrinuti roditelji su sa detetom i danas bili u bolnici.

"Bio je sav u krvi, ali prvo je pitao kako su drugi. Ispričali su mi da su zaustavili prvi taksi koji je prolazio kroz Čitluk, baš u tom trenutku i brzo ga prebacili do bolnice", priča za Novosti zabrinuta Dejanova sestra Ivana Pavlović.

Ni kriva ni dužna, porodica Ivana Pavlovića(39) mogla je da strada.

Naime, Pavlovići iz naselja Čitluk, na periferiji Kruševca, bave se sakupljanjem sekundarnih sirovina i veći deo sirovina su doneli od izvesnog Kruševljanina Kristijana J.(46). Među delovima nameštaja (krevet, fotelja), plastičnim flašama u jednoj od kesa, krila se i inicijalna kapisla.

Dečak je, na žalost, bio radoznao i zavirio u jednu od plastičnih kesa. Došlo je do aktivacije dela eksplozivne naprave. Kada je policija izašla na lice mesta, poreklo naprave je počelo i da se otkriva.

Sve što je prikupio, Pavlović je transportovao kući i stavio u dvorište. Ispostavilo se, međutim, da je među donetim stvarima, u jednoj od plastičnih kesa bio i “upaljač”. Daljim radom na terenu, došlo se do adrese Kruševljanina Kristijana J.

Kruševačka policija potvrdila je danas da je uhapšen Kruševljanin zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga, budući da je kod njega pored još jedne detonatorske kapisle nađena i manja količine marihuane.

"Sumnja se da se među polovnim stvarima koje je dao jednoj porodici iz okoline Kruševca nalazila i detonatorska kapisla, koja je eksplodirala kada je trinaestogodišnji dečak otvorio jednu od kesa", potrvđeno je u kruševačkoj policiji.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...