GOSPOĐA TORBE NAPAKOVALA SA 700 PAKLICA, PA REKLA: Nije sve moje! Šofer kombija poludeo i nastao lom! KAKVA SVAĐA
Foto: Carina Srbije

pune ruke posla za carinike na gradini

GOSPOĐA TORBE NAPAKOVALA SA 700 PAKLICA, PA REKLA: Nije sve moje! Šofer kombija poludeo i nastao lom! KAKVA SVAĐA

Crna Hronika -

GRADINA - Carinici su na ulazu prelaza Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 700 paklica raznih cigareta, koje je kao svoj prtljag pokušala da prokrijumčari putnica jednog kombija.

Prekršaj je otkriven kada je rano jutros za redovnu kontrolu pristigao putnički kombi bugarskih registarskih oznaka, kojim je osam držvljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Prilikom detaljne kontrole vozila i prtljaga, pronađene su četiri velike torbe, koje su umesto garderobom i ličnim stvarima bile napunjene boksovima cigareta prethodno uvijenim u ćebe. Kao vlasnica spornih torbi napunjenih boksovima cigareta „rotmans“, „karelia“, „vog“ i „marlboro“, javila se 64-godišnja putnica, koja je carinicima rekla da nisu sve cigarete njene.

foto: Carina Srbije

Na to je burno reagovao vozač kombija, navodno iznerviran činjenicom što je putnica prenebregla njegova upozorenja o tome šta se ne sme nositi preko granice, pa je čak došlo i do burne svađe, kojoj su prisustvovali svi putnici zajedno sa carinicima i policajcima.

Ostali putnici nastavli su put bez bugarske državljanke kod koje su pronađene torbe pune krijumčarenih cigareta. Protiv nje je pokrenut hitan prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa 1,2 tone duvana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi, uhapsili su M. Đ. (38) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, odnosno, 1,2 tone duvana.

U saopštenju MUP-a navodi se da je prilikom pregleda kombija, kojim je upravljao M.Đ. na izlasku iz Stare Pazove, policija je pronašla i oduzela oko 1.200 kilograma suvog duvana u listu, bez potrebne dokumentacije.

Vrednost pronađenog duvana se procenjuje na oko 1,2 miliona dinara.

Kako se navodi, M. Đ je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track