LOMILI MI KOSTI 6 DANA, GASILI CIGARE PO VRATU, TERALI ME DA PIJEM NAFTU! Danima se iživljavali nad čovekom u Šapcu
Foto: Kurir

Preživeo pakao

LOMILI MI KOSTI 6 DANA, GASILI CIGARE PO VRATU, TERALI ME DA PIJEM NAFTU! Danima se iživljavali nad čovekom u Šapcu

Crna Hronika -

Gasili su mi cigaretu na vratu, tukli me sajlom za vuču automobila, terali me da pijem naftu zbog navodnog duga od 5.000 evra, priča I. J.

Preživeo sam pakao! Bio sam otet, vezan žicom i mučen šest dana zbog navodnog duga od 5.000 evra. Držali su me u pikapu, gasili su mi cigaretu na vratu, tukli me sajlom za vuču automobila, terali me da pijem naftu. Spasla me je samo jaka volja da ostanem živ. Ovako za Kurir počinje ispovest I. J. (53) iz Kuršumlije, koji se trenutno nalazi u bolnici u Prokuplju, gde se oporavlja od teških povreda.

Ležao u mokraći

I. J. kaže da je agonija počela kada je otišao da sipa gorivo na jednoj pumpi u Šapcu.

- Kada sam došao na tu pumpu po četvrti put da uzmem gorivo, jer sam radio u jednoj beogradskoj firmi i moje je bilo samo da prevozim gorivo, izleteo je vlasnik, koji je imao „kalašnjikov“, i još dvojica s motkama. Tražili su od mene da im dam 5.000 evra za 1,2 tone goriva što sam prevozio. Nisam imao pojma o čemu pričaju, nije bilo moje da plaćam. Tada su me tukli ceo sat i slomili mi levu ruku. Onda su me ubacili u pikap, vezali žicom i noge i ruke i tada je počela moja agonija koja je trajala šest dana - kaže I. J., koji i posle šest dana otkako su ga otmičari pustili ima ozbiljne povrede.

Kako kaže naš sagovornik, odmah su mu uzeli sva dokumenta, telefon, pare...

- Prva dva dana nisu mi davali da jedem, samo su mi donosili vodu. Morao sam da mokrim tu gde sam ležao u vozilu, jer me nisu puštali napolje. Pikap je bio parkiran u okolini Šapca, na imanju vlasnika pumpe. U međuvremenu, stalno su dolazili i tukli me, imao sam utisak da su mi sve kosti polomili. Uporno su tražili pare koje nemam. Jedan od njih je dugačku dršku od metle pokušavao preko šorca da mi nabije u anus - priča naš sagovornik dok pokazuje rane po telu od ugašenih cigareta, žice kojom je vezan i sajle kojom je udaran, i dodaje:

- U jednom momentu u flašicu od pola litara sipali su naftu i naterali me da pijem. Tada su rekli da treba da osetim kvalitet nafte! Sve vreme sam trpeo jake bolove, bilo mi je vrućina, ležao sam u sopstvenoj mokraći. Psovali su me, pretili mi da će mi ubiti porodicu i na kraju su tražili da zovem majku da joj kažem da sam otet i da tražim da donese 5.000 evra.

1 / 7 Foto: Kurir

Strašni bolovi

On dodaje da je samo razmišljao o tome da bude jak i da preživi.

- Treći dan su mi doneli kiflu i jogurt, tako i četvrtog. Onda su me posle četiri dana odvezli do jednog objekta i bacili u prostor koji je imao toalet i ništa više. Tada su mi bacili i nešto hrane i tu sam ostao još dva dana, koja su bila najteža, jer su bolovi bili nemogući. Na kraju, došli su šestog dana, izvukli me odatle i stavili u vozilo i pustili. Rekli su da će me, ako nekom ispričam, ubiti i ubiće sve moje. Nekako sam uspeo da dođem do Kuršumlije, a posle i do bolnice - priča strahotu koju je preživeo I. J.

Policija je uhapsila D. S. (28) iz Šapca zbog sumnje da je oteo, tukao i držao zatočenog I. J. i on je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, navode u policiji.

Agonija još traje Još se plašim, iako je uhapšen

- Fizički sam sada mnogo bolje, ali psihički, čini mi se, mnogo gore. Ne mogu da spavam, budim se u znoju, sve su mi ti dani u glavi. Još uvek se mnogo plašim i brinem se šta će biti dalje. Jeste uhapšen, ali posle svega što sam preživeo. Ne znam kako ću da živim, nemam ni novac za lekove jer ne radim - očajan je naš sagovornik.

Nemoćan Ko zna šta si ti uradio kada te je zatvorio

- Petog dana zatočeništva čuo sam da neko napolju kosi travu, pa sam vikao i molio tu osobu preko zida da pozove policiju. On mi je rekao: „Ko zna šta si ti uradio kada te zatvorio!“, ali je obećao da će, kada dođe kući, pozvati policiju. Međutim, pozvao je mog otmičara i onda je ovaj došao i ponovo me brutalno tukao - priča I. J.

Biljana Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track