OČAJ! RODITELJI IH SPREMAJU NA PUT BEZ POVRATKA: Danas sahrana braće koja su se utopila u jezeru!
Foto: Jelena Rafailović

NEUTEŠNI

OČAJ! RODITELJI IH SPREMAJU NA PUT BEZ POVRATKA: Danas sahrana braće koja su se utopila u jezeru!

Crna Hronika -

Braća Dragiša (7) i Danijel Metić (5), koji su se u nedelju utopili u jezeru Očage kod Lazarevca, biće sahranjeni danas na groblju u Velikim Crljenima.

foto: J.R.

Dragana Metić, majka dečaka, kaže da je sve spremila kako bi decu dostojanstveno ispratili na put bez povratka.

- Sve sam im spakovala, sve što su voleli. Dragiši ćemo obući odelo koje smo mu pripremili za polazak u prvi razred - priča uplakana majka, dok njena rođaka dodaje da je Dragana konstantno pod lekovima za smirenje, kako bi mogla da izdrži toliku bol.

- Na trenutke samo počne da jauče - priča rođaka.

Očuh mališana Kristijan S. kaže da je Dragiši i Danijelu kupio ono što su najviše voleli da jedu.

- Najviše su voleli "smoki" i čips, bez toga nisam smeo kući da se vratim s posla. I sada, za ovaj poslednji njihov put, kupio sam im omiljene grickalice - priča Kristijan.

Podsetimo, dečaci su kobnog dana došli na jezero s majkom, očuhom i sestrom od godinu i po dana. Majka je bila sa ćerkom dok su se dečaci brčkali u plićaku, a na njih je pazio očuh.

- Samo sam se na tren okrenuo kad je ćerka počela da plače. Nije mi jasno kako se to desilo. Oni nisu bili sami u vodi, bilo je tu još dece i ljudi - kaže Kristijan i dodaje: - Mnogo mi je teško, možda i najteže. Ne mogu da se nakajem što smo uopšte išli tamo.

Kurir.rs/J. R./foto:J. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track