MONSTRUM (30) IZ BOJNIKA OSUĐEN NA 7 GODINA: Satima silovao i tukao staricu (89), a OVAKO se branio na sudu
Foto: Shutterstock

POTVRĐENA PRESUDA

MONSTRUM (30) IZ BOJNIKA OSUĐEN NA 7 GODINA: Satima silovao i tukao staricu (89), a OVAKO se branio na sudu

Crna Hronika -

Željko Talipović (30) iz Gornjeg Brestovca kod Bojnika osuđen je pravosnažno na sedam godina robije jer je u avgustu 2018. brutalno pretukao i silovao komšinicu Radojku S. (89)! Manijak se na sudu pravdao da je bio u ljubavnoj vezi sa staricom i da mu je ona davala novac za seks?!?

Apelacioni sud u Nišu je samo potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Leskovcu, kojom je Talipović, otac petoro maloletne dece, osuđen za monstruozni zločin.

Kako je utvrđeno istragom, Talipović je 11. avgusta 2018. tokom noći upao u Radojkinu kuću, znajući da je ona sama, i odmah je nasrnuo na nju.

"S obzirom na to da su vrata bila zaključana sa unutrašnje strane, Željko je u kuću ušao kroz prozor. Preplašena starica, koja je iz kreveta gledala televizor, najpre ga je molila da izađe, ali on je uzeo ključ iz brave kako ne bi mogla da pobegne, i napao ju je", ispričao je izvor.

Nesrećna žena je počela da vrišti, uzalud dozivajući pomoć, a Talipović joj je jednom rukom zapušio usta, a drugom ju je udario i odgurnuo na krevet. Zatim je svukao pantalone, legao preko nje i počeo da je siluje.

"Starica ga je plačući molila da je ostavi na miru, pokušala je da ga umilostivi govoreći mu da može majka da mu bude, ali Talipović je nastavio da se iživljava. Posle nekoliko sati brutalne torture otišao je kući da spava. Izmučena žena je nekako smogla snage da ode do komšije i sa stidom, grcajući u suzama, jedva mu ispričala šta joj se desilo. Komšija je odmah pozvao policiju, koja je uhapsila manijaka u njegovoj kući", dodaje izvor.

Da sve bude još strašnije, manijak nakon hapšenja nije pokazao ni trunku kajanja za jezivi zločin, pa je čak i pokušavao da izvrda krivicu.

"U istrazi je negirao silovanje, tvrdio je da je sa staricom bio u ljubavnoj vezi pet meseci. Rekao je da je kod nje sekao drva za nadnicu i da je ona tada počela da ga poziva da je posećuje noću, te da mu je za seks plaćala po 500 dinara", ispričao je naš izvor.

Željko se, prema rečima našeg sagovornika, pravdao i da je na dan kad je napao nemoćnu staricu bio na svadbi kod strica, gde je popio dva piva, a nakon toga je u seoskoj prodavnici popio još tri flaše.

"Zatim je, kako je kazao, otišao do Radojkine kuće, otvorio vrata ključem koji je visio na dovratku, pa legao u krevet pored nje. Tvrdio je da su imali dobrovoljni seksualni odnos, nakon čega joj je Željko navodno kazao da hoće da raskine s njom i da im je to poslednji put. Optužio je Radojku i da mu je čak zapretila da će ga prijaviti policiji ako raskine vezu. Na polasku mu je, kako je tvrdio, dala 400 dinara, nakon čega je otišao kući", nastavlja izvor.

Talipović je, međutim, na glavnom pretresu u sudu promenio iskaz i tvrdio je da nikad nije imao seks sa staricom. Kazao je da je samo povremeno obavljao za nju neke fizičke poslove.

Sud je procenio da je njegova odbrana smišljena kako bi izbegao odgovornost, dok je potresan Radojkin iskaz o višesatnoj torturi ocenio kao verodostojan.

Takođe, uzeto je u obzir i to što je na opušku cigarete, pronađenom na Radojkinoj terasi, nađen Željkov DNK, te da je lekarskim pregledom ustanovljeno da je starica tokom napada zadobila teške povrede.

Prilikom odmeravanja kazne sud je uzeo u obzir da je Željko i ranije osuđivan, a otežavajuća okolnost bila je i to što je žrtva stara i nemoćna žena. Na drugoj strani, kao olakšavajuća okolnost uzeto je to što je Željko otac petoro dece i loših je imovinskih prilika.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track