TINEJDŽER DOŠAO NA HITAN PREGLED, PA PESNICOM UDARIO DOKTORKU U SUBOTICI: I to iz čista mira! A ovo se posle desilo
Foto: Profimedia

skandal

TINEJDŽER DOŠAO NA HITAN PREGLED, PA PESNICOM UDARIO DOKTORKU U SUBOTICI: I to iz čista mira! A ovo se posle desilo

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Subotici podiglo je optužni predlog protiv maloletnog P. M. (17) koji je krajem januara ove godine, fizički napao lekara u Opštoj bolnici Subotica.

Kako Kurir saznaje, u Višem sudu u Subotici je u toku krivični postupak, zbog napada pacijenta P.M. na doktorku Đ.B. neočekivano, tokom pregleda, bez razloga.

Kako saznajemo od našeg izvora, pacijent je udario Đ. B, a rađeno je ,tokom postupka istrage, i pshiloško-psihijatrijsko veštačenje.

"Pacijent prema postupku veštačenja nije bio svestan šta radi, pored toga je i nepokretan, a nije ni pismen", kaže naš izvor.

Međutim, punomoćnik oštećene osporava te nalaze i način na koji je veštačenje sprovedeno.

"Veštačenje nije sprovedeno u ustanovi, već su veštaci otišli u kuću pacijenta. Pošto pacijent odlazi da se leči u inostranstvo, podrazumeva se da je mogao da se odazove i na veštačenje u službenim prostorijama. Svestan je postupaka i pismen, ima i profil na društevnim mrežama", tvrdi punomoćnik oštećene.

Zatraženo je novo veštačenje, i čeka se da li će sud da prihvati taj predlog advokata oštećene doktorke.

Podsetimo, pacijent P.M.je 27. januara, kako su izveštavali i tada mediji, udario pesnicom lekarku specijalistu subotičke bolnice, u predelu glave, i to dok mu je ukazivala medicinsku pomoć.

"Pacijent je na Hitan prijem došao sa pratnjom. Primljen je od strane doktorke, a dok je obavljala pregled, pacijent je udario u lice. Odmah je pregledana doktorka, ustanovljene su joj lakše telesne povrede, podlivi u predelu lica i napuknuta bubna opna. O incidentu je obaveštena i policija i nadležno ministarstvo", rekli su tada u Upravi bolnice, čiji zaposleni su posle zadatog udarca doktorki, pozvali policiju i tako sprečili da mladić koji je udario doktorku, odmah posle incidenta, sa svojom pratnjom, napusti bolnicu.

(Kurir.rs/N.H./Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track