SVRLJIŽANIN HTEO DA PREVARI PORESKU: Osumnjičen da je naduvavao račune da mu vrate porez
Foto: Shutterstock

hapšenje

SVRLJIŽANIN HTEO DA PREVARI PORESKU: Osumnjičen da je naduvavao račune da mu vrate porez

Crna Hronika -

NIŠ - M. Ž. (51) iz Svrljiga je uhapšen jer je u periodu od dve godine na osam "naduvanih" računa za poslove puno manjeg iznosa, naveo mnogo veće troškove pa je hteo da izvede prevaru kako bi mu se vratio porez, u vrednosti od oko četiri miliona dinara.

Njega je uhapsila policija, zajedno sa Poreskom upravom zbog krivičnog dela neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja.

Policija će, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneti krivičnu prijavu i protiv muškarca (26) iz okoline Svrljiga, osumnjičenog za pomaganje u krivičnim delima neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i falsifikovanje službene isprave.

foto: Nebojša Mandić

- Sumnja se da je dvadesetšestogodišnji muškarac, kao odgovorno lice jedne građevinske firme, 2018. i 2019. godine sačinio osam računa neistinite sadržine i dostavio ih M. Ž. koji je kao odgovorno lice drugog preduzeća na osnovu ovih računa podneo poreske prijave neistinitog sadržaja, kako bi ostvario pravo na neosnovani povraćaj PDV-a. Na ovaj način, oni su, kako se sumnja, oštetili budžet Republike Srbije za više od 3.900.000 dinara, saopštila je policija.

Osumnjičenom M. Ž. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track