PRODUŽEN PRITVOR DIREKTORU GERONTOLOŠKOG CENTRA U NIŠU: Još mesec dana zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke
Foto: Profimedia

korona u srbiji

PRODUŽEN PRITVOR DIREKTORU GERONTOLOŠKOG CENTRA U NIŠU: Još mesec dana zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Nišu produžio je za još mesec dana pritvor direktoru Gerontološkog centra u tom gradu Milanu S. (47), koji se sumnjiči za širenje zaraze Covidom 19 u tom centru sredinom aprila.

Pritvor po ovom rešenju može da mu traje do 4. oktobra, precizirali su za Tanjug u niškoj apelaciji.

Na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Nišu, koje vodi istragu protiv Milana S., njemu je pritvor produžen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Protiv Milana S. koji je uhapšen 13. aprila, i dalje je u toku istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo - teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Shodno zakonskom ograničenju da pritvor bez optužnice može da traje do šest meseci, do 13. oktobra protiv njega bi trebalo da bude podignuta optužnica, ili da se istraga nastavi, ali da mu se ukine pritvor.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, Milan S. je negirao krivično delo za koje se tereti, a sumnja se da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti COVID 19, usled čega je u Gerontološkom centru zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track