JEZIVE DETALJE FILIPOVOG UBISTVA OTKRILE KAMERE: Evo šta se tačno dogodilo kobnog dana na Banjici! Braća IZA REŠETAKA
Foto: Nemanja Nikolić

JEZIVE DETALJE FILIPOVOG UBISTVA OTKRILE KAMERE: Evo šta se tačno dogodilo kobnog dana na Banjici! Braća IZA REŠETAKA

Crna Hronika -

Braća Petar (34), Uroš (24) i Radovan (37) Rakočević saslušani su prekjuče u tužilaštvu povodom optužbi da su u subotu u beogradskom naselju Banjica ubili Filipa Lepojevića (18) i ranili Aleksu Đ. (21).

Braća su se branila ćutanjem, a nakon saslušanja određen im je pritvor do 30 dana.

Izvor iz istrage kaže da su prilikom hapšenja trojice Rakočevića od njih oduzeta dva pištolja.

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić, Instagram

- Utvrđeno je da je Petar pištoljem udario u glavu Filipa, pri čemu je oružje opalilo i na mestu ubilo tinejdžera. Petar se zato tereti za teško ubistvo. Uroš se sumnjiči da je pucao u butinu Aleksi Đ. i teško ga ranio, zbog čega se tereti za pokušaj teškog ubistva. Što se Radovana tiče, on se tereti kao saučesnik, jer je pomagao braći u krivičnom delu - objasnio je sagovornik.

Podsetimo, krvavi obračun dogodio se na parkingu na Banjici. Policija je, na osnovu snimaka sigurnosnih kamera, utvrdila da su Rakočevići automobilom "škoda" presreli "folksvagen polo" u kom su bili Filip, Aleksa i još jedan mladić.

Petar i Uroš su istrčali iz auta maskirani fantomkama i naoružani pištoljima.

Petar je zatim izvukao Filipa sa zadnjeg sedišta i počeo drškom od pištolja da ga bije po glavi, kad je odjeknuo hitac, a metak je pogodio tinejdžera pravo u glavu. Za to vreme, Uroš je, kako je utvrđeno, pucao u nogu Aleksi, koji je sedeo za volanom "folksvagena".

U policiji veruju da je ovaj obračun bio osveta zbog tuče u jednom banjičkom kafiću 30. avgusta, kad je Filip, navodno, izbo nožem Petra i Uroša i teško ih povredio.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja