SUĐENJE ZA NAPAD NA ADVOKATA I SUDIJU: Tužilaštvo tražilo godinu dana zatvora za nasilnike
Foto: Dragana Udovičić, Espreso.co.rs

PRVI OSNOVNI SUD

SUĐENJE ZA NAPAD NA ADVOKATA I SUDIJU: Tužilaštvo tražilo godinu dana zatvora za nasilnike

Crna Hronika -

Suđenje dvojici osumnjičenih za napad na advokata Gorana Petronijevića (60) i bivšeg sudiju Vrhovnog kasacionog suda i predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Noviću Pekovića (70), počinje u utorak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Na optuženičku klupu trebalo bi da sednu U. A. (40) i N. Đ. (41), koji su optuženi za nasilničko ponašanja, a Prvo osnovno tužilaštvo je u optužnom predlogu protiv njih predložilo sudu da ih po okončanju postupka osudi na zatvorske kazne od po godinu dana.

- Napad na advokata i sudiju dogodio se oko ponoći između 14. i 15. maja, u bašti kafića u Njegoševoj ulici. Petronijević i Peković sedeli su u lokalu kada su ih, kako se sumnja, napala dvojica muškaraca, šutirala ih nogama, udarali rukama i stolicama - podseća sagovornik Kurira.

Oštećeni advokat i sudija u penziji su se pridružili krivičnom gonjenju okrivljenih.

- Novica je sedeo sam, a ja sam došao negde posle 21 sat. Bili smo udaljeni od njih, ali smo culi da je nastala gungula. Nakon što su policajcima videli leda, nastavili su da galame i vicu... Video sam kakva je situacija i nameravao sam da krenem, kada nam je vlasnik lokala doneo picu, pošto smo prethodno pitali da li možemo da narucimo neko jelo. Pojeli smo po parce pice, gazda je prigušio svetlo u lokalu, brojao je pazar... Baš kada sam se nagnuo nad kutiju od pice da uzmem zalogaj, pocelo je da puca - ispričao je ranije za Kurir advokat Petronijević.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track