Najnovije vesti

ŠIFROVANE PORUKE U ČITULJI! STRAHINJIH BRAT: Ubili su te miševi, ne znaju kolika si sila
Foto: Nemanja Nikolić

Objava ATENTATORIMA

ŠIFROVANE PORUKE U ČITULJI! STRAHINJIH BRAT: Ubili su te miševi, ne znaju kolika si sila

Crna Hronika

Strahinja Stojanović (30), koji je u nedelju ubijen na Novom Beogradu u eksploziji bombe podmetnute pod njegov BMW X5, sahranjen je juče na Novom bežanijskom groblju. Istovremeno, u jučerašnjim novinama na osam strana objavljene su i brojne čitulje.

Ona koju je potpisao Petar, a iza koje se veruje da stoji Stojanovićev rođeni brat, privukla je posebnu pažnju.

Isti rukopis

- Zar ovakvu ljudsku veličinu miševi da ubiju, ne ide. Miševi nikad nisu bili lavovi. Ne znaju oni kolika si ti sila. S tobom uvek i zauvek - piše u čitulji, iza koje se, kako tvrde poznavaoci prilika, prepoznaje rukopis šifrovanih poruka kojima su i ranije ratovala dva zavađena klan - kavački i škaljarski, u čijem je sukobu koji traje šest godina ubijeno preko 40 ljudi.

foto: Privatna Arhiva

- Prepucavanje putem čitulja počelo je posle ubistva pripadnika kavačkog klana Vladimira Roganovića u Beču 2018, kada su njegovi prijatelji upravo u njima najavili osvetu. Upravo poslednje reči Petra upućene bratu gotovo su identične rečima koje je tada osoba potpisana kao Bato uputila ubijenom Roganoviću. U njoj je pisalo: „Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide“ - podseća sagovornik i navodi da je razlika samo u tome što je „Strahinjin brat ubice označio kao miševe, a Bato kao manekene i lisice“.

- Poznavaoci prilika tada su tvrdili da je poruka u kojoj se pominju manekeni i lisice zapravo bila pretnja Jovanu Vukotiću i Igoru Dedoviću, vođama škaljarskog klana. Dedović je početkom godine ubijen u Atini, a Vukotićevo trovanje pokušano je prošle godine dok je boravio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu - podseća izvor i dodaje da se sumnja da je i Stojanović bio blizak kavačkom klanu.

Upravo dok je boravio u pritvoru u Beogradu, kako dodaje, Vukotiću je ubijen otac Veselin, a u čitulji koju je on tada dao u crnogorskim medijima, između ostalog, navedeno je „svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati“.

Traže biciklistu

Kako je Kurir pisao, prema izjavi Kolumbijke Sonje Suarez Gomez, koja je bila sa Stojanovićem u kolima, kobnog dana krenuli su da gledaju auto-trke na Ušću. Čim su izašli iz garaže, odjeknula je snažna eksplozija, a istražitelji veruju da je bomba bila podmetnuta pod sedište vozača i da je aktivirana daljinski.

Izvori iz istrage otkrili su da se proverava da li je bombu, koja je raznela Strahinju, aktivirao biciklista koji je u vreme zločina prošao blizu mesta eksplozije. Na glavi je imao kacigu i potkapu koje su mu zaklonile lice, a bicikl je kasnije pronađen u Savi.

Novo bežanijsko groblje

POLICIJA NADGLEDALA SAHRANU

Na sahrani Strahinje Stojanovića na Novom bežanijskom groblju, u povorci od oko stotinak ljudi bilo je više policajaca u civilu, ali i Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, koja je u trenutku eksplozije džipa bila na mestu suvozača. Obučena u crne pantalone i crnu majicu, ona je sama nemo hodala u koloni.

foto: Nemanja Nikolić

- Videlo se da je plakala i da je slomljena. Grlila je Strahinjinu majku, brata i njegove rođake - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je kovčeg bio prekriven vencima i cvećem, a da je pažnju privukao venac sa natpisom „Volim te“, pa se pretpostavlja da ga je donela Kolumbijka.

foto: Nemanja Nikolić

Poslednji oproštaj od Strahinje najteže je podnela njegova majka, koja je s drugim sinom Petrom u kapeli primala izjave saučešća od rođaka i prijatelja.

- Jao, sine moj, ne idi, sine, vrati se - jaukala je Strahinjina majka u kapeli.

foto: Nemanja Nikolić

Ni Strahinjin brat nije mogao da sakrije bol. Pošto je njegovo telo spušteno u raku, Petar je seo na nadgrobnu ploču i jaukao, a zatim je brisao peškirom koji držao u ruci.

- Bato moj, zašto, zašto - jecao je tiho i ljubio sliku ubijenog brata koju je držao njihov rođak.

foto: Nemanja Nikolić

Inače, Strahinjin otac, koji je ubijen 2015, sahranjen je u Čortanovcima, ali je porodica odlučila da Strahinja ne bude sahranjen tamo.

Kolumbijka

IZABRAO SI MIR, A NE RAT

Kolumbijka Sonja Suarez Gomez takođe je objavila čitulju Strahinji.

foto: Privatna Arhiva

- Ti si izabrao mir, a ne rat. Tvoja duša se prosvetlila i sazrela i obavila sve što je trebalo na ovom svetu. Univerzum ti je dao novi život pun svetlosti i bezuslovne ljubavi - napisala je ona.

Majka Cveta

DO SKOROG VIĐENJA!

Srećo moja, radosti moja, ljubavi moja, živote moj, dečače moj sa najdivnijom dušom koja je ikada postojala, najlepši moj sine, neće ti majka reći poslednji pozdrav, jer se s tobom oprostiti ne mogu. Do skorog viđenja. Volim te najviše, uvek i zauvek - napisala je Strahinjina majka.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...