UHAPŠEN BOMBAŠ SA PUMPE: Bio u bekstvu mesec i po dana, sada mu preti robija od 15 godina
Foto: seikpetrol.co.rs

Da je pretnju sproveo u delo, nastala bi katastrofa

UHAPŠEN BOMBAŠ SA PUMPE: Bio u bekstvu mesec i po dana, sada mu preti robija od 15 godina

Crna Hronika -

Policija u Negotinu uhapsila je meštanina A.P.(23) zbog sumnje da je počinio dva krivična dela, nedozvoljeno držanje i promet eksplozivnih naprava i ugrožavanje opšte sigurnosti.

Određen mu je pritvor do 48 sati nakon čega će biti predate nadležnom tužilaštvu.

-A.P. se sumnjiči da je 12. avgusta ove godine došao na benzisku pumpu nadomak Negotina noseći ručnu bombu kašikaru M-75. Pretio je da će sve da digne u vazduh, nakon čega su radnici pozvali policiju. Osumnjičeni A.P. se dao u begstvo,i sve do juče je tragala potraga za njim. Da je slučajno svoju pretnju sproveo u delo, nastala bi katastrofa, bilo bi ko zna koliko nastradalih, obzirom da je nadomak ‘’Šeik petrola’’ još jedna benziska pumpa – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni mladić je već poznat policiji od ranije po nasilničkom ponašanju. Razlog njegovog donošenja kašikare na benzisku pumpu, i pretnje da će je aktivirati je krajnje banalan.

- Prema informacijama koje trenutno imamo, osumnjičeni A.P. je bio u svađi sa jednim radnikom ove benzijske pumpe. Njih dvojica su se više puta hoškali, a ‘’nesuđeni bombaš’’ je verovatno na ovaj način želeo da ispadne neka vrsta junaka – saznajemo nezvanično.

Ukoliko se oglasi krivim od strane nadležnog suda, osumnjičeni A.P. može provesti iza rešetaka čak 15 godina.

Kurir.rs/S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track