NAKON VESTI O SILOVANJU BAKE KOD ĆUPRIJE SAZNALO SE I ZA OVE SLUČAJEVE: Evo kako je starica prepoznala nasilnika - TUGA
Foto: Profimedia

gnusan zločin

NAKON VESTI O SILOVANJU BAKE KOD ĆUPRIJE SAZNALO SE I ZA OVE SLUČAJEVE: Evo kako je starica prepoznala nasilnika - TUGA

Crna Hronika -

Starica (84) silovana je u selu kod Ćuprije kada se pešice vraćala sa zelene pijace na kojoj je prodavala robu, a uhapšen je osumnjičeni A. M. (68) kojem je određeno zadržavanje do 48 sati.

Ovaj gnusan čin nije, nažalost, izolovan slučaj na teritoriji Ćuprije.

Kako se saznaje, 2017. i 2018. godine dve žene su prijavile policiji da ih je u Ćupriji, na putu za Despotovac, napao neki muškarac, ali su se obe javile posle izvesnog vremena, i lekar im nije konstatovao povrede koje bi ukazivale na silovanje, pa nije bilo elemenata za krivično delo.

Posle jezivog zločina u Ivankovcu, a nakon što je A. M. uhapšen, obe su bile pozvane da prepoznaju osumnjičenog. Međutim, i jedna i druga žena izjasnile su se da to nije isti muškarac koji je njih napao pre dve, odnosno tri godine.

Podsetimo, starica (84) silovana je u selu kod Ćuprije kada se pešice vraćala sa zelene pijace. Osumnjičeni muškarac je navodno zaustavio automobil i ponudio joj da je poveze kući.

Žena je bolesna, ima kataraktu na očima, pa je mislila da je neko od poznanika u pitanju. Ušla u automobil na zadnje sedište.

Automobil je krenuo ka selu Ivankovac, gde je skrenuo sa puta, a osumnjičeni ju je nakon toga silovao, izbacio iz vozila sa stvarima i otišao u nepoznatom pravcu.

Nakon toga, naišao je drugi auto koji je starica zaustavila i ispričala sve što se dogodilo i zatražila pomoć.

Kod lekara je utvrđeno da je reč o silovanju.

Policija je reagovala i nakon istrage brzo su identifikovani i automobil i muškarac A. M. (68).

Prepoznala silovatelja po glasu

Nakon što je utvrđeno koja kola je vozio silovatelj, pomoću registracije ustanovljeno je ko je vlasnik vozila, a time i osumnjičeni. A. M. je priveden i kako se saznaje, negirao je da je seksualno napastvovao nesrećnu staricu. Upoređen je njegov DNK profil sa biološkim tragom silovatelja.

Silovana starica nije ga prepoznala po liku, ali jeste po glasu.

Osumnjičenom je, navodi se u saopštenju, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track