Najnovije vesti

DOBIJALA 1.000 EVRA MESEČNO

EVO KAKO JE "PALA" POMOĆNICA MINISTRA POLJOPRIVREDE: Pogledajte akciju policije u kojoj je 2 uhapšeno zbog mita (VIDEO)

Crna Hronika

Pomoćnica ministra poljoprivrede D.J.N. uhapšena je danas oko podneva pod sumnjom da je primala mito.

Pored nje, uhapšen je i D.Č. za krivično delo davanje mita.

Kako je saopštio tužilaštvo, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

"Osumnjičenjnoj D.J.N., je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci", navelo je tužilaštvo.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas za Kurir povodom hapšenju pomoćnice ministra za međunarodnu saradnju koja radi u njegovom ministarstvu.

"Ako je neko uradio bilo šta protivno zakonu, treba za to i da odgovara, ma o kome da je reč. Nulta tolerancija za korupciju. Poznajem je površno, kroz posao, vidim je jednom u mesec dana. Ona radi tu u Ministarstvu i do sada je radila korektno. Na pitanje da li je iznanđen što je uhapšena jedna od njegovih saradnica", kazao je Nedimović.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...